fbpx

Bepaalt jouw buik wat jij vandaag kunt doen? 
Leer hoe ook jij weer de controle over je buik en leven neemt!

Door gespecialiseerd onderzoek toont Darmspecialist de bron aan van de klachten die jij ervaart. En nog belangrijker, wij leren je wat de oorzaak van jouw klachten is en hoe jij ervoor zorgt dat je lichaam herstelt zodat je weer kunt leven zoals jij dat wilt. Dit doen we dagelijks bij mensen met het prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa en bij mensen die klachten hebben zonder diagnose. 

Bij Darmspecialist leer je:
-Wat de bron is van de klachten die jij ervaart.
-Hoe je leeft zonder pijn in je buik, gasvorming en andere ongemakken.
-Hoe je nooit meer angstig op zoek hoeft naar een toilet in hoge nood.
-Hoe je lekker in je energie komt, zodat je weer kunt doen en laten wat je wilt.
-Hoe je de controle over je leven terugneemt.

Herken jij jezelf in onderstaande klachten?
-Is je buik van grote invloed op hoe jouw dag verloopt en wat je vandaag kunt doen? 
-Heb je regelmatig pijnlijke steken, brandend maagzuur, diarree of een verstopping?
-Heb je totaal geen energie en ben je aan het overleven?
-Durf je het huis niet uit omdat je per direct bij het toilet moet kunnen zijn?
-Weet je precies waar de toiletten zijn als je wel de deur uit gaat?

Welkom bij Darmspecialist
Gelukkig vond jij Darmspecialist, je leven hoeft namelijk niet zo te blijven! Er is een oplossing voor de klachten die jij ervaart.

Jeroen le Duc is oprichter van Darmspecialist en heeft persoonlijk ervaring met de ziekte van Crohn. Samen met zijn team begeleidt Jeroen mensen zoals jij, zodat ook jij weer zonder pijn of klachten leert leven. In onderstaande clip vertelt Jeroen hoe we bij Darmspecialist te werk gaan en hoe we mensen zoals jou begeleiden. Ben jij klaar voor een pijn- en klachtenvrij leven?

Zo gaan wij bij Darmspecialist te werk​

Tijdens het begeleidingstraject leer je hoe je lichaam werkt, wat de bron is van de klachten die je ervaart en hoe jij ervoor zorgt dat je zonder pijn, klachten of ongemakken leeft zonder nog langer afhankelijk te zijn van medicatie. 

Het effect van voeding
Veel darmklachten en chronische darmziekten worden veroorzaakt door onze westerse leefstijl en voeding. Je leert welke voedingsmiddelen je darmen belasten, hoe je spijsvertering werkt en welk effect stress hierop heeft. Door het toepassen van deze kennis heb je binnen14 dagen minder buikklachten, een regelmatigere stoelgang en al een toename van energie.

Werking van je lichaam
Net als bij een grote machine, vinden er allerlei processen plaats in je lichaam. De meeste gebeuren automatisch zonder dat jij daarbij nadenkt. Je bloed wordt altijd rondgepompt en je maag en darmen verteren de maaltijd die je net hebt gegeten. Deze processen hebben allemaal voedingsstoffen nodig om te werken. Deze voedingsstoffen bestaan uit vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Door een gebrek aan voedingsstoffen ontstaan klachten zoals verteringsproblemen, brandend maagzuur, een onregelmatige stoelgang en darmklachten. Via bloedonderzoek maken we inzichtelijk hoe bepaalde processen in je lichaam verlopen. Je leert op een begrijpelijke manier welke voedingsstoffen de systemen in je lichaam nodig hebben en hoe dit van invloed is op de klachten die jij ervaart. Door aanvulling van deze stoffen zorg je ervoor dat je lichaam weer goed gaat functioneren.

Spijsverteringsproblemen
Er zijn diverse oorzaken waardoor je darmen en spijsvertering minder goed werken. Dit kan al jaren gaande zijn voor het echt duidelijk merkbare klachten geeft.

Bij Darmspecialist werken we met een gespecialiseerd onderzoekslaboratorium die de werking van je spijsvertering onderzoekt aan de hand van je poep. Ook wel ontlastingsonderzoek genoemd.

De belangrijkste punten die onderzocht worden:
– De werking van je spijsvertering; kun je verteren wat je eet?
– De samenstelling van je darmflora, dit zijn verschillende groepen bacteriën die helpen bij je spijsvertering.
– Of er een bacteriële overgroei, Candida of parasiet aanwezig is. Deze zorgen voor ontstekingen in je darmen en spijsverteringsproblemen.
– Klacht afhankelijk kunnen tal van andere dingen onderzocht worden.

Duur
Bij de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa duurt het gemiddeld 6 maanden om de stappen te doorlopen, de kennis toe te passen en je lichaam te herstellen. Bij het prikkelbaar darmsyndroom is dit gemiddeld 3 maanden.

Het resultaat na 3 tot 6 maanden:

– Weet jij hoe jouw lichaam werkt en hoe je het zelf herstelt.
– Kun jij leven zonder pijn in je buik, gasvorming en ander ongemakken.
– Hoef je nooit meer angstig op zoek naar een toilet in hoge nood.
– Heb jij de controle terug over je leven en kun je weer doen en laten wat je zelf wilt.

Ben jij klaar voor een klachtenvrij leven?

Via onderstaand formulier kun je direct gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek van 30 minuten plannen. Tijdens dit gesprek bespreken we welke klachten jij ervaart en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Als je een tijd en datum hebt geslecteerd krijg je een aantal vragen. Door deze vragen in te vullen reserveer je jouw gratis kennismakingsgesprek.

Op de tijd en datum die je kiest wordt je gebeld vanaf een zichtbaar 06-nummer. Zorg ervoor dat je tijdens dit gesprek zo min mogelijk wordt afgeleid. Dan kunnen we het meeste uit de 30 minuten halen.

Sluit Menu