Behandeling 

Consulten

Het belangrijkste om je darmklachten en/ of gezondheidsklachten te herstellen is kennis. Het spreekt voor zich dat er “iets” moet veranderen. Maar wat?! Juist dat is wat je van de darmspecialisten leert tijdens een consult. In je lichaam werken allerlei processen samen die jou tot mens maken. Maar wat als bepaalde processen niet goed verlopen? Bijvoorbeeld door een genetische aanleg of een gebrek aan voedingsstoffen?

Onze darmspecialisten zijn opgeleid tot orthomoleculair en/ of Epifysiologisch therapeut. Hierdoor kennen zij alle complexe systemen in je lichaam en weten zij precies wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Aan de hand van bloed- en ontlastingsonderzoek leggen ze jou tijdens de consulten duidelijk uit welke systemen in jouw lichaam momenteel niet goed functioneren en wat jij kunt doen om dit te herstellen.

Natuurlijk wil je vooraf weten welke kosten je kunt verwachten. Daarom staan we je graag te woord in een kennismakingsgesprek. 

Ontlastingsonderzoek

Wil jij weten hoe je darmen en spijsvertering functioneren? Hoe de samenstelling van je darmflora is, wat de oorzaak is van de maag- en/ of darmklachten die je ervaart of dat je vermoeden van een schimmel belasting klopt?Via Darmspecialist kun je voor deze en andere darmgerelateerde klachten ontlastingsonderzoek aanvragen. Per post ontvang je een ontlasting thuisafname set waarna je het ontlastingsmonster waarna je het ontlastingsmonster direct kunt opsturen naar het laboratorium. Het ontlastingsonderzoek wordt uitgevoerd door een particulier laboratorium in Noord-Nederland. 

Samen met deze uitslag ontvang je van onze specialisten een uitgewerkt document. Hierin staat duidelijk omschreven wat de verschillende punten uit het onderzoek betekenen, welke onregelmatigheden/ afwijkende waarden er zijn vastgesteld, wat de invloed hiervan op je lichaam is en een voedings- en suppletieadvies om dit te herstellen.

Schimmel traject

Veel mensen zijn zonder dat ze dit weten drager van een Candida overgroei. Candida is een gistcel die beter bekend staat als schimmel. Een overgroei kan vastgesteld worden middels ontlastingsonderzoek.

Symptomen van een Candida overgroei in het lichaam zijn:
-Spruw, vaak herkenbaar door witte plekjes of een wit uitgeslagen tong
-Een terugkerende schimmelinfectie bij de geslachtsdelen (vaginale schimmel)
-Het ontstaan van allerlei allergieën en/ of voedselintoleranties
-Chronische vermoeidheid
-Libidoverlies
-Spijsverteringsproblemen
-Geheugen- en concentratieproblemen
-Gewrichtspijn en/ of spierklachten 

Candida overgroei behandelen:
Een candida overgroei kan voor uiteenlopende klachten zorgen die je leven erg beïnvloeden. Als je het vermoeden hebt dat er bij jou sprake is van een Candida overgroei – deze kan middels ontlatingsonderzoek worden vastgesteld – dan kun je ervoor kiezen om de Candida zelf te behandelen. Bij het candidatraject ontvang je alle informatie en de producten die hiervoor nodig zijn.

Wat ontvang je bij dit pakket:
Een document met informatie over Candida. Wat is Candida en hoe zorg jij ervoor dat je verlost wordt van deze belasting. Hoe voorkom je herbesmetting. Het is noodzakelijk om je voeding aan te passen tijdens het behandelen. Dit staat uitgebreid omschreven in het document.

Je ontvangt ook de volgende producten:  
Je ontvangt diverse probiotica om je darmflora te herstellen.
Een speciaal ontwikkelde kruidenkuur om de Candida te behandelen.

Parasieten traject

Veel mensen zijn zonder dat ze dit beseffen drager van een eencellig organisme bekend als parasiet. Een parasiet verstoord de spijsvertering met spijsverteringsklachten met een gebrek aan beschikbare voedingsstoffen tot gevolg. Een van de meest kenmerkende symptomen van een parasiet is een wisselende structuur van de ontlasting.

Herken jij jezelf in het volgende? Dagen achter elkaar heb je normale ontlasting en dan uit het niets is het brijig (met hoge aandrang). Vervolgens is het weer een tijd normaal tot een aantal dagen later zich hetzelfde voordoet. Hou eens bij hoe je ontlasting per dag is. Kun je haast de klok erop gelijkzetten wanneer de volgende dag wordt met brijige ontlasting? Dan is de kans zeer groot dat een parasiet de boosdoener is van de klachten die jij ervaart.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er een parasiet bij je is geconstateerd. Is deze behandeld? En zo ja, is er een hertest gedaan om te onderzoeken of de behandeling succesvol is verlopen? Als het niet gelukt is om de parasiet te verwijderen of je liever een natuurlijke niet schadelijke behandeling van de parasiet wenst dan is het parasieten traject een goede keuze.

Wat ontvang je bij dit pakket:
Een document met informatie:
-Wat zijn parasieten.
-Welke aanpassing van voeding noodzakelijk zijn om een parasiet succesvol te behandelen.
-Hoe voorkom je herbesmetting met een parasiet.

Je ontvangt ook de volgende producten:
Probiotica om je darmflora te herstellen.
Een speciaal ontwikkelde kruidenkuur om de parasiet te behandelen.

Ben jij er aan toe om je klachten op te lossen?

Op de volgende pagina staan onze tarieven en een indicatie van de kosten om je darmklachten te herstellen. Bespreek je liever persoonlijk wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan onderaan de pagina met tarieven een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. 

Sluit Menu