Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

De ziekte van Crohn, geen ziekte maar symptoom

Webinar CU

De ziekte van Crohn, geen ziekte maar symptoom

In Nederland heeft 1 op de 200 mensen een chronische ontsteking in de darm en daarmee de diagnose Morbus Crohn of Colitis Ulcerosa. Jaarlijks komen daar 1.000 mensen bij. Bij het vaststellen van de diagnose wordt verteld dat voeding geen enkel effect heeft op het ziekteverloop, dat het lichaam zichzelf aanvalt en dat een behandeling met immuun onderdrukkende en ontstekingsremmende medicatie de enige mogelijkheid is. Maar is dat echt de enige optie?

 

Jeroen le Duc kreeg in 2015 zelf de diagnose ziekte van Crohn. Destijds heeft hij de medicatie geweigerd en is zijn eigen weg gegaan. Hierbij heeft hij zijn eigen lichaam als experiment gebruikt wat tot een groot succes leidde. Slechts 6 maanden later was hij genezen van een ziekte die als ongeneeslijk staat aangemerkt. Tot op de dag van vandaag leidt hij een klachten-, pijn en medicijnvrij leven.

 

Om dit succes met de wereld te delen heeft Jeroen samen met Roelie Koopman Darmspecialist opgericht. De organisatie waar mensen met darmklachten en chronische darmziekten leren hoe zij deze klachten volledig herstellen. Jeroen is opgeleid tot Orthomoleculair therapeut & Epifysioloog gespecialiseerd in de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Het webinar zal zich hoofdzakelijk richten op de ziekte van Crohn.

Wat je tijdens dit webinar van Jeroen leert:

✓ Jeroen vertelt zijn persoonlijke verhaal over hoe hij de ziekte heeft overwonnen 
✓ Is het een ongeneeslijke ziekte of een symptoom? 
✓ Welk effect voeding heeft op het ziekteverloop & hoe jij dit kan beïnvloeden
✓ Wat de echte oorzaak is van de ontsteking in je darmen