Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Darmklachten zonder diagnose

Man op wc recht

Als je wel darmklachten hebt, maar geen diagnose kreeg

Je hebt al jaren last van je buik. De arts heeft je binnenstebuiten gekeerd, je bloed, ontlasting en darmen onderzocht, maar geen verklaring gevonden. Daar sta je dan. Want als de arts niets kan vinden ‘dan heb je niks’. Je voelt je onbegrepen, een aansteller. Je vertrouwt je eigen lichaam niet meer.

Het is goed om te weten dat je niet de enige bent; uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 1 op de 4 Nederlanders te maken heeft met buikklachten of -aandoeningen. Een deel daarvan krijgt nooit een diagnose.

Ik weet nog goed hoe ik me voelde. Toen ik eindelijk de schaamte had overwonnen en naar de huisarts ging, veegde hij alles zó van tafel. Ik moest maar gewoon gezond eten volgens de Schijf van Vijf en wat kilo’s afvallen, dan ging het wel over. Iedereen had wel eens buikpijn, ik moest er maar niet teveel aan denken.’

DarmSpecialist zoekt verder

Darmklachten komen vooral voor in West Europa en Noord Amerika. Het is dus duidelijk dat het iets met onze leef- en voedingsgewoonten te maken heeft. Toch komen veel artsen en het Voedingscentrum niet verder dan het aanbevelen van de Schijf van Vijf en de standaard adviezen (voldoende water drinken, vezels eten, goed kauwen, rustig en regelmatig eten). Heel frustrerend als je klachten maar niet overgaan. Daarom kijken we bij DarmSpecialist verder dan je darm lang is.

Liever een oplossing dan een diagnose

De meest voorkomende diagnoses bij darmklachten zijn Colitis Ulcerosa, de ziekte van Crohn en het Prikkelbaar Darm Syndroom. Maar eigenlijk is dat slechts een etiketje. Je hebt er verder weinig aan, behalve dat je in elk geval serieus wordt genomen. Maar van geen van deze aandoeningen is de oorzaak bekend. Daardoor is behandelen een kwestie van uitproberen en genezen niet mogelijk. Met een diagnose ben je dus niet veel beter af. Met of zonder etiketje; men weet niet wat de oorzaak is van je klachten en dus ook niet wat je eraan moet doen.

Daarom is iedereen met darmklachten aan het goede adres bij onze specialisten; we zoeken niet naar een etiketje maar naar de bron en naar een oplossing.

Je bent niet alleen

1 op de 5 Nederlanders heeft chronische darmklachten

“Mijn darmen, mijn slokdarm, mijn maag, alles is uitgebreid bekeken, maar er werd niets gevonden. Ik kreeg alleen het advies om maagbeschermers te gaan gebruiken.”
jorieke
Jellien (41)
Darmklachten zonder diagnose

Wat we bij DarmSpecialist anders doen

Je hebt al zoveel deskundigen gezien en artsen hebben je bloed, ontlasting en darmen echt goed onderzocht. Niemand kon iets vinden. Dus waarom zouden we dat bij DarmSpecialist wél kunnen? We kunnen ons goed voorstellen dat je je dat afvraagt. Bij DarmSpecialist werken we ten eerste samen met een gespecialiseerd laboratorium, waar naar veel meer word gekeken dan standaard wordt gedaan. Bovendien kijken we vanuit de orthomoleculaire geneeskunde en de epifysiologie naar alle processen in je lichaam als geheel, en niet naar één onderdeel (in dit geval je darmen).

Wil je meer weten over onze visie en of we je kunnen helpen? Een telefonische kennismaking van een half uur is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Vind de bron

Want er is altijd een oorzaak

Behandel de bron

Ook als die niet in je darm zit

Leef klachtenvrij

Met blijvend resultaat

Gerelateerde aandoeningen

Buikkrampen

Auto-immuun ziekten

Als je de diagnose auto-immuunziekte krijgt Van je arts heb je te horen gekregen dat je darmklachten komen door een auto-immuunziekte? Dan is het goed

Read More »
Man poept op wc

Ziekte van Crohn

Als je de diagnose ziekte van Crohn krijgt Het begon met buikpijn. Dat werden pijnlijke steken, kramp, diarree, bloed en slijm bij je ontlasting. Op

Read More »
Prikkelbare darm syndroom

Prikkelbare Darm Syndroom

Als je de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom krijgt Ondanks verschillende onderzoeken kunnen artsen geen oorzaak vinden voor jouw klachten? Dan krijg je vaak de diagnose

Read More »