Beïnvloeden darmklachten jouw leven?

Heb je na het eten van bepaalde voedingsmiddelen uren buikpijn of een opgeblazen gevoel? Moet er altijd een toilet in de buurt zijn voor het geval dat? Bepalen jouw darmen hoe jij je leven leidt? Of wordt je leven beïnvloed door een gebrek aan energie?
 
Of je nou het prikkelbaar darmsyndroom hebt, een chronische darmziekte, auto-immuunziekte of darmklachten waar nog geen diagnose voor is gesteld, in alle gevallen is het vervelend als dit een negatieve invloed op je leven heeft en voorkomt dat jij zorgeloos kunt doen wat je wilt.

Uit onderzoek van de maag lever darm stichting blijkt dat 25%  van de Nederlandse bevolking, oftewel 1 op de 4 Nederlanders darmklachten heeft. Deze klachten worden gedeeltelijk veroorzaakt door onze westerse leefstijl. Darmklachten komen namelijk het meest voor in landen waar veel granen, zuivel en suikers gegeten worden. In veel gevallen zijn darmklachten volledig te herstellen en komen ziekteprocessen tot rust waardoor jij weer echt van je leven kunt genieten zonder dat darmklachten je hierin tegenhouden.

Weet jij al waar de volgende is?

Krijg de controle terug!

Bij Darmspecialist leer je hoe je controle krijgt over je gezondheid. Door gespecialiseerd onderzoek wordt inzichtelijk wat de bron is van de klachten die je ervaart. Aan de hand van deze onderzoeken leer je van de Darmspecialisten wat jij kunt doen om je gezondheid te herstellen.

Onderzoek 
Ieder begeleidingstraject beginnen we met onderzoek. Vooraf ontvang je een uitgebreid anamneseformulier zodat we weten wie je bent, welke klachten je ervaart en wat je medische geschiedenis is. Verder werken we met bloed- en ontlastingsonderzoek. Door deze onderzoeken wordt inzichtelijk wat er in je lichaam gebeurt en wat de bron is van de klachten die jij ervaart.  

Voeding
Veel darmklachten worden veroorzaakt door onze westerse leefstijl en voeding. Je leert welke voedingsmiddelen je darmen belasten en wat er precies in je lichaam gebeurt. Met deze kennis kun je bewust kiezen voor voedingsmiddelen die zorgen voor een betere gezondheid en rust in je buik en darmen. 

De juiste voedingsstoffen
Beeld je eens in dat je lichaam een grote machine is. Hierin werken allerlei systemen samen die ervoor zorgen dat jouw lichaam doet wat het moet doen. De meeste processen gebeuren helemaal automatisch zonder dat jij daarbij nadenkt. Je bloed wordt altijd rondgepompt en je maag en darmen verteren de maaltijd die je net hebt gegeten.

Zo zijn er duizenden processen in je lichaam aan de gang. Al die processen hebben voedingsstoffen nodig om dat te kunnen doen. Deze voedingsstoffen bestaan uit vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Bij een gebrek aan deze voedingsstoffen kan je lichaam de processen niet optimaal laten draaien waardoor klachten ontstaan zoals verteringsproblemen, brandend maagzuur, een onregelmatige stoelgang en darmklachten.

Naast het aanpassen van je voeding is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen aan te vullen zodat je lichaam weer goed kan functioneren. Je leert op een begrijpelijke manier welke voedingsstoffen de systemen in je lichaam nodig hebben en hoe dit van invloed is op de klachten die jij ervaart. Door aanvulling van deze stoffen zorg je ervoor dat je lichaam weer optimaal kan functioneren. Dit merk je bijvoorbeeld door een toename van energie en rust in je buik.

Ben jij klaar voor een leven zonder darmklachten?

Sluit Menu