Het leven is te leuk om het op de wc door te moeten brengen.

Volgens Jeroen le Duc en Roelie Koopman is het aantal Nederlanders dat kampt met maag-, darm- of leverproblemen schokkend en onnodig hoog. Daarom hebben zij onlangs Darmspecialist opgericht.

Le Duc uit Steenwijk en Koopman uit Rutten vonden elkaar bij de studie tot Epifysiologisch therapeut. Zij hebben een persoonlijke ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van darmklachten. De samenwerking die daar ontstond leidde tot de oprichting van Darmspecialist. 
Op 1 augustus 2019 openden zij een vestiging in Zwolle, waar Le Duc werkzaam is. Koopman werkt vanuit Lemmer.

(Onverklaarbare) klachten
“Darmspecialist is een organisatie die zich richt op de begeleiding van mensen met diverse darmklachten en/of chronische darmziekten zoals het prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa maar ook op mensen die met onverklaarbare darmklachten rondlopen. De klachten die door deze mensen ervaren worden zijn namelijk te herstellen”, legt Le Duc uit.

Bij hem werd in 2015 de ziekte van Crohn geconstateerd, een chronische darmziekte waarbij ontstekingen in maag en darm kunnen voorkomen. Le Duc weigerde het aanbod van medicijnen en gebruikte zijn eigen lichaam als experiment om te onderzoeken of hij een oplossing voor de ziekte kon vinden. Zes maanden later was en is hij tot op de dag van vandaag volledig pijn- en klachtenvrij van een ziekte die als ongeneeslijk is bestempeld.

Darmklachten zijn vaak het gevolg van een verstoorde spijsvertering. Hierdoor worden voedingstoffen minder beschikbaar voor het lichaam. Een gebrek aan vitaminen, mineralen, goede vetten en eiwitten kan leiden tot uiteenlopende lichamelijke klachten zoals het hebben van weinig energie, pijnlijke gewrichten, ontstekingsziektebeelden en natuurlijk de darmklachten zelf.


DSC_4958-s2
DSC_4945-s

Spijsvertering
Koopman: “Bij Darmspecialist werken vanuit de zogenaamde biochemische visie op het lichaam. Zo bekijken we welke processen verstoord zijn en wat het lichaam nodig heeft om dit te herstellen. Door bloed- en ontlastingsonderzoek krijgen we inzicht in het functioneren van het lichaam en de bron van de klachten die ervaren worden.”
“We zien bijvoorbeeld dat steeds meer mensen slecht in staat zijn om Vitamine B12 uit hun voeding op te nemen. Een gebrek aan vitamine B12 is een van de oorzaken van een gebrek aan energie, veel mensen zijn tegenwoordig moe. Ook wordt inzichtelijk hoe de spijsvertering functioneert. Hierbij kun je denken aan de samenstelling en (on)balans van de darmflora. En of de spijsvertering wordt verstoord door de aanwezigheid van een bacteriële overgroei, schimmel of parasiet.”

Sluit Menu