Ervaringen van onze cliënten

Karin, 34 jaar
 
Mijn meest gênante moment was 3 maanden geleden. Het was eind van de zomervakantie, we besloten met onze kinderen (5 en 7) nog een dagje dierentuin te doen. Ik had de avond ervoor al wat buikpijn en ’s ochtends moest ik al een paar keer naar het toilet. Gelukkig was de dierentuin maar 40 minuten rijden, toch had ik vooraf al wel gekeken of er ergens een wegrestaurant of McDonalds zat waar ik eventueel naar de wc zou kunnen. Ik had ook alvast de plattegrond van de dierentuin gedownload zodat ik precies wist waar alle toiletten zouden zijn. Naast de tas voor mijn kinderen had ik ook een tas voor mezelf ingepakt, ik verlaat eigenlijk nooit het huis zonder een schone onderbroek en jeans.
 
De reis naar de dierentuin verliep prima, maar het was er heel erg druk. We moesten ver lopen vanaf de parkeerplaats en voor de ingang stond een enorme rij. Ik voelde de aandrang in mijn buik toenemen en deed alles om ervoor te zorgen dat het niet mis zou gaan, maar het zweet gutste van mijn voorhoofd. Toen we eindelijk binnen waren gaf ik snel de kinderen aan mijn man en haastte me naar de wc. Maar ook daar stond een enorme rij, er waren niet genoeg toiletten.
 
In de lange wachtrij stonden de tranen me in de ogen. Ik besloot mijn probleem uit te leggen aan de mevrouw voorin de rij en zij liet mij voorgaan…maar het was te laat. De druk in mijn buik was zo erg dat ik net voordat ik de deur van het wc-hokje opendeed al voelde dat er ontlasting kwam. Mijn tas met schone kleren en frisse doekjes was nog bij mijn man. Met schaamrood op de kaken liep ik het toilet weer uit op zoek naar mijn man. Die wist meteen al wat er was gebeurd. Zonder pardon nam hij me mee naar het invalidentoilet. Daar kon ik mezelf opfrissen en verschonen.
 
De hele dag heb ik om mij heen gekeken of ik niet de vrouwen uit het toilet zag en of ze niet naar mij keken, die vrouw die in haar broek poepte. Na de vakantie besloot ik dat ik zo niet meer wilde. Via Facebook kwam ik in contact met Darmspecialist. Ik had er weinig vertrouwen in, ik was regulier al zo vaak onderzocht, al bij een diëtiste geweest…wat zouden zij nog kunnen doen voor mij?
 
Er volgde een uitgebreide intake, ik liet mijn ontlasting onderzoeken en deed via de huisarts wat aanvullend bloedonderzoek. En toen bleek dat ik wel degelijk een ontsteking in mijn darm had zitten en dat niet alleen, ik bleek ook een vervelende bacterie bij me te dragen. Die twee samen zorgden voor mijn klachten. Ik leerde welke voeding invloed had op de kwaliteit van mijn darmen en welke voedingsmiddelen ik beter kon laten staan. Ik kreeg supplementen om mijn immuunsysteem te boosten zodat mijn lijf zelf die ontsteking en vervelende bacterie kon aanpakken.
 
We zijn nu drie maanden verder. En ik kan eindelijk spontaan de deur uit zonder te checken waar de wc zit of een tas mee te moeten nemen met schone spullen. En daarmee heb ik een enorm stuk vrijheid teruggekregen!

Corina, 56 jaar
 
Mijn hele leven heb ik al buikpijn. Als kind kon ik al slecht naar de wc, net als mijn moeder die had daar ook zo’n last van en volgens mij mijn oma ook. Ik heb alles geprobeerd, veel vezels eten, zakjes van de dokter, bepaalde sapjes of andere dingen die de drogist me aanraadde. Maar het hielp allemaal niet. Soms kon ik wel dagen niet naar de wc en als ik dan eindelijk kon was het een hele bevalling. Door het persen kreeg ik zelfs aambeien.
 
Ondertussen voelde ik me al jaren depressief. Dat zei de huisarts ook, dat ik een depressie had. Dus ik heb bijna 15 jaar lang antidepressiva geslikt. Mijn vriendin wees me op Darmspecialist. Ik vond het wel raar toen ze aan de telefoon vroeg of ik ook moeite had met inslapen en me depressief voelde. Hoe wist zij dat nou, ik kwam voor die ellendige verstopping?!
 
Tijdens het gesprek legde ze me uit dat al deze klachten verband met elkaar hielden. Dat ik een bepaald stofje niet goed maak in mijn darmen en dat ik daardoor verstopt zit. En dat dezelfde stofje ook een rol speelt bij depressie en niet kunnen slapen. We hebben poeponderzoek laten doen en toen bleek dat ik een behoorlijke schimmelinfectie had en dat de beestjes in mijn darm daar niet echt blij van werden. Bleek ook nog dat ik niet tegen gluten kon. Dus ben ik ook nog bij de voedingsspecialist geweest, zij heeft mij geholpen om glutenvrij te gaan eten zonder al te veel gedoe.
 
Nadat ik een kuur heb gevolgd om van die schimmel af te komen merkte ik al dat ik me veel beter voelde, veel meer energie. De wereld lijkt gewoon zonniger. En ik kan nu gewoon elke dag naar de wc en het gaat gewoon normaal, ik hoef niet meer zo te persen en voel me niet meer zo vol. En het allermooiste, ik ben de antidepressiva aan het afbouwen!

Leer nu zelf hoe je de controle terug krijgt!

Sluit Menu