Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Alie Zantinga
avatar-4

Het verhaal van Alie Zantinga

Alie kreeg bij Darmspecialist meer dan waar ze om vroeg

Alie Zantinga is met recht een tevreden klant van de Darmspecialist. Ze kampte al jaren met allerlei darmklachten, zoals een opgeblazen gevoel, diarree maar ook juist het niet naar de wc kunnen. Het ging van kwaad tot erger, totdat ze in contact kwam met de Darmspecialist. “Zonder hen had ik het niet gered om van mijn klachten af te komen.”

De Friezin ging met haar klachten het geijkte medische circuit in. “Ik kreeg een maag- en darmonderzoek. Eigenlijk kwam daar niets uit, behalve dat mijn darmen iets onrustig waren, maar wat is iets? Wel werd eerder een poliep verwijderd. Zelf denk ik dat naar aanleiding daarvan, de klachten toenamen.”

Herkenning

“Ik bleef al die jaren maar doormodderen en op een bepaald moment had ik zoiets van ‘dit kan niet langer’. Hoe moet ik nu verder? Eigenlijk wil je alles wel aanpakken om maar van je klachten af te komen. Al googlend kwam ik op de site van de Darmspecialist terecht. En toen ik de ervaringsverhalen las, was dat voor mij een en al herkenning”, aldus Alie.

Ze legde contact, maakte een afspraak en startte in mei 2023 met de behandeling bij de Darmspecialist, waarbij ze een therapeut en voedingsdeskundige kreeg toegewezen. “Het ging mij in eerst instantie niet om genezing. Dat klinkt gek, want natuurlijk wil je dat wel, maar ik wilde vooral handvatten krijgen wat ik moest doen. Wat mocht ik eten, wat juist niet, welke recepten waren er en hoe kon ik aan bepaalde specifieke producten komen?”

Caseïne

Maar eerst volgde een bloed- en ontlastingsonderzoek. Alie bleek een parasiet, ziekmakende bacterie en schimmel in haar darmen te hebben. Ook kwam een aantal intoleranties aan het licht, zoals eieren, sinaasappelen en melk, waarbij het niet ging om lactose, maar om caseïne. “Wat ik fijn vond, was dat de resultaten heel visueel worden gemaakt. Je krijgt ook echt te zien wat er uit de testen kwam. Ik had er letterlijk een beeld bij.”

“Zo teerde mijn schimmel op suikers, die moest ik zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast moest ik ook koolhydraatarm gaan eten en ik kreeg een aantal supplementen voorgeschreven. Wat ik heel prettig vond, was dat je die heel gemakkelijk kon bestellen op de site. Eigenlijk hoefde ik niet te zoeken en wist ik precies wat ik moest hebben.”
“En kwam ik er toch niet uit, dan kon ik dat altijd even vragen in de online portal. Ik kreeg dan of meteen of uiterlijk de volgende dag antwoord. Het contact was sowieso heel goed, de lijntjes waren kort en als ik vragen had, volgde al snel een reactie”, zo vervolgt Alie. “Voor mij waren de twee medewerksters van de Darmspecialist echt een fantastische rots in de branding.”

Zon schijnen

Na een week of zes, merkte ze al resultaat. “Het ging snel beter met mij, met de voeding – er mag heel veel nog wel hoor – en met de supplementen. Ik voelde mij fitter, had meer energie en de kilo’s vlogen er ook nog eens af. Ik was helemaal blij, maar ik wist ook dat ik nog een lange weg te gaan had. Mijn darmflora was nu eenmaal behoorlijk aangetast, maar het ging steeds beter. Ik zag de zon weer schijnen.”

Eind vorig jaar rondde ze het traject af bij de Darmspecialist. “Ik kijk er positief op terug. Het is echt een wereld van verschil. Ik weet waar ik nu op moet letten, wanneer ik zelf op de rem moet trappen en wat mijn valkuilen zijn. De Darmspecialist gaf mij inzicht en handvatten. Ik heb ze echt nodig gehad. Sterker nog, eigenlijk heb ik meer gekregen dan waar ik om vroeg.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose