Search
Close this search box.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

avatar-3

Het verhaal van Anja

Anja Kovers is dankzij behandeling Darmspecialist helemaal gelukkig

Ook voor Anja Kovers begonnen haar buikpijn en darmklachten bij de huisarts en de MLD-specialist in het ziekenhuis. De diagnose luidde Colitis Ulcerosa en ze kreeg medicijnen. Symptoombestrijding dus, maar daar voelde ze letterlijk weinig voor. Kovers (70) kwam in contact met de Darmspecialist en onderging een redelijk streng voedingstraject. En met succes. “Ik ben helemaal gelukkig.”
“Een jaar of zeven geleden kwam ik bij de huisarts met heftige buikpijn en darmklachten. Ik werd doorgestuurd, kreeg een endoscopie en vervolgens te horen dat ik Colitis Ulcerosa had. De klachten waren chronisch, gingen nooit meer weg en zouden met medicijnen bestreden moeten worden. Alleen, daar reageerde ik slecht op en ik kreeg andere klachten.”

Allerlei voorwaarden en bijwerkingen

“Daarna kreeg ik Prednison, dat werkte in eerste instantie wel, maar het is en blijft een paardenmiddel. De buikpijn en het ongemak van ontstoken darmen gingen niet weg. Eigenlijk ging het steeds minder en minder. Er volgde een stootkuurtje, zoals ik dat noemde. Het hielp wel weer wat, maar het was ook nu weer symptoombestrijding en had niets met de oorzaak te maken. Toen de arts mij Imuran wilde voorschrijven met allerlei voorwaarden en bijwerkingen, dacht ik meteen van dit gaan we niet doen. Zo mocht ik bijvoorbeeld nooit meer in de zon zitten. Ik ging op zoek naar wat anders.”
Kovers ging verder denken én doen. “Volgens mij heeft een darmziekte alles met eten te maken. Logisch toch? Toevallig kwam ik een linkje tegen van Darmspecialist. Ik meldde mij april vorig jaar aan voor een intake. Daar kreeg ik te horen dat Darmspecialist mij een grote garantie gaf op succes en een beter leven, maar dat het wel een lang traject zou worden.”
Daarna werd een bloedonderzoek gedaan bij Kovers en werden haar supplementen voorgeschreven. Het succes diende zich vrij vlot aan, maar na een paar maanden stokte dat. “Dat was in augustus, het werd niet slechter, maar ook niet beter. Toen werden mijn allergieën onderzocht en gekeken wat mijn intoleranties waren. Oftewel van welk eten kreeg ik last van mijn darmen? Sinaasappels en mandarijnen waren twee voorbeelden. Maar ook melkproducten en zetmeel. Dat betekende nog wel wat, ook voor mijn man. Want ik moest anders gaan eten, maar wat en hoe dan?”

Het zorgt ervoor dat ik pijnvrij ben

“Ik ging bij de voedingsspecialist meteen advies vragen over hoe te ontbijten, lunchen en avondeten. Daarna ben ik vervolgens alles zelf gaan maken. Ik heb nu een redelijk streng voedingspatroon. Het zorgt ervoor dat ik pijnvrij ben, maar het is echt niet altijd even leuk kan ik je vertellen. Ik mag graag uit eten gaan. Daar heb ik een keer goed last van gehad. Bleek dat ik zoete aardappels niet kon verdragen. Soms mag ik intoleranties weer proberen, dan merk ik het vanzelf weer. Of ik kan het hebben of het gaat helemaal fout. Wat ik echt niet meer mag eten is kaas. Dat vind ik wel heel erg jammer.”
Toch is Kovers naar eigen zeggen helemaal gelukkig met hoe het nu gaat. “Waar ik veel baat bij heb, is nanozilver. Dat helpt mij echt. En wat ook helpt, is dat ik altijd kan terugvallen op het team van Darmspecialist. Ondanks dat mijn behandeltraject is afgelopen. Dat vind ik een hele geruststellende gedachte.”
Op verzoek van de client is de naam Anja Kovers gebruikt.
Het interview en het artikel zijn verzorgd door Erik Riemens.

diagnose CU

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs