Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Avinaash

Vertrouwen in Darmspecialist betaalt zich dubbel en dwars uit voor Avinaash Badal

Avinaash Badal valt tijdens het interview een paar keer in herhaling. In de goede zin van het woord. Na de behandeling bij de Darmspecialist is hij zielsgelukkig en bedankt hij orthomoleculair therapeut Andrea (Klaver, red.) meerdere malen. “Ik kwam echt van heel ver, maar mijn levenskwaliteit is enorm verbeterd.”

Rotterdammer Avinaash kreeg in 2011 een voedselvergiftiging. Hij onderging een antibioticakuur, die niet echt aansloeg. “Er gebeurden veel nare dingen met mijn darmen, ik was vermoeid en kon op een gegeven moment niet meer werken. De bezoekjes aan mijn huisarts hielpen niet. Hij weet mijn klachten aan een prikkelbaar darmsyndroom en zei dat ik meer Yakult moest gaan drinken…”

Onzekerheid

Na een poosje ging Avinaash weer aan het werk, maar eigenlijk tegen beter weten in. “Mijn klachten hielden aan en ik leefde in onzekerheid, waardoor ik depressief werd. Er moest iets gebeuren wat mij wel goed zou doen en al googlend kwam ik bij de Darmspecialist terecht. Eerlijk gezegd had ik er in eerste instantie weinig vertrouwen in, want waarom zou dit wel werken? Maar ik moest wat.”

Er volgde een bloed- en ontlastingsonderzoek. Wat bleek? Avinaashs darmflora was er heel slecht aan toe. Ook bleek zijn darmwand te lekken, waardoor er schadelijke stoffen in de bloedbaan kwamen. Bovendien had hij een schimmelinfectie en namen de slechte bacteriën in zijn darmen de overhand. Allemaal oorzaken van zijn darmklachten.

Opgebouwd

Wat volgde was een aantal supplementen en een zwaar dieet. “Ik mocht geen suikers en snelle koolhydraten meer. Wat ik veel moest eten was biologisch vlees, vis en groenten. Dat vond ik best moeilijk vol te houden”, schetst Avinaash. De gesprekken en adviezen van Andrea hielpen hem daarbij. “Klopt, ze gaf aan dat mijn darmflora na ruim tien jaren helemaal opgebouwd moest worden. Dat ik dat moest accepteren, mijn kansen moest grijpen en vooral geduld moest hebben. Gelukkig zei ze ook steeds aan dat de behandeling wel zou gaan werken, ondanks dat ik van heel ver moest komen.”

“Om dat allemaal op te brengen, was echt niet gemakkelijk. Ik merkte het ook meteen als ik mij niet aan mijn dieet hield. Nu ben ik haar enorm dankbaar, want ze stelde mij gerust en heeft zoveel voor mij betekend. Dat moet je wel in het artikel zetten hoor”, glimlacht de 37-jarige Rotterdammer.

Nog meer positief nieuws, want het ging al snel beter met Avinaash. Zijn behandelperiode bij de Darmspecialist duurde ongeveer één jaar en bevindt zich in de afrondende fase. Inmiddels ziet zijn wereld er nu totaal anders uit in vergelijking met 2011 toen hij ziek werd. “Ik ben niet meer vermoeid, mijn weerstand is verbeterd en ik heb juist weer energie nu mijn darmen gestabiliseerd zijn. Ik ben zelfs voor mezelf begonnen en heb een eigen bedrijf. Het geeft mij zoveel motivatie en ik ga ook efficiënter om met mijn tijd.”

Zielsgelukkig

“De behandeling bij de Darmspecialist is zeker niet goedkoop, maar ik kan het echt iedereen aanraden. Ik heb niet alleen mijn levenskwaliteit terug, maar heb ook veel meer waardering gekregen voor de dingen om mij heen. Ja, ik ben gewoon zielsgelukkig.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

 

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs