Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Chantal Heite
FotoChantalHeite

Het verhaal van Chantal Heite

Dankzij Darmspecialist is het leven van Chantal Heite verrijkt

“Het was best prijzig, maar verder kijk ik heel positief terug op mijn behandeling bij Darmspecialist”, aldus Chantal Heite. “Ik heb geen klachten meer en kan gewoon naar buiten gaan zonder te hoeven nadenken dat ik last krijg. Dankzij de behandeling bij Darmspecialist is mijn leven verrijkt.”

De 28-jarige Chantal lag regelmatig de hele dag op bed vanwege heftige buikpijn. Ze kon letterlijk geen kant meer op. De darmkrampaanvallen werden toegeschreven aan haar eczeemklachten. Meerdere keren ging ze naar de huisarts. ‘Leer maar te leven met je spastische darm en let een beetje op voeding’, luidde het advies. Het meest pijnlijk was misschien wel dat de arts zei van ‘het hoort bij jou.’

Sociale leven

Daar nam de Vollenhovense uiteindelijk geen genoegen mee. “Het was niet alleen lichamelijk. Ook geestelijk had het heel veel invloed. Mijn sociale leven leed eronder.” Via een familielid kwam ze op het spoor van Darmspecialist in Emmeloord, notabene bijna om de hoek.

Vorig jaar rond de zomer was het eerste contact. Na de intake volgde een ontlastingsonderzoek en een voedingsmiddelen intolerantie onderzoek– iets dat bij de huisarts niet gebeurd was – en toen bleek dat Chantal een stevige allergie had voor lactose en glutenvrij moest gaan eten. “Dat van die lactose wist ik wel. Zo dronk ik bijna geen gewone melk, maar het bleek veel verder te gaan. Ik mocht ook geen geitenmelk en -kaas meer. En ik was een enorme broodeter, dat moest ook meteen anders.”

Gewoon de deur uitging zonder buikpijn
Met veel hulp van haar moeder, ging Chantal het behandelingstraject in. “Ik kreeg een flink aantal supplementen, de nodige vezels en ik dronk in de ochtend heel veel smoothies van groente en fruit. Mijn moeder maakte die elke dag voor mij klaar, want het ontbrak mij weleens aan tijd. Bovendien was ik geen goede groenten-eter. “
“Gelukkig merkte ik al vrij snel resultaat. Dat was denk ik na een maand of twee. Het mooie was dat ik gewoon de deur uitging zonder buikpijn en dat ik wist dat ik geen last zou krijgen. Echt zo ontzettend fijn.”

Ze moest aan het begin wel even wennen om de juiste balans te vinden. Het ging af en toe dan ook met vallen en opstaan. “Soms was het met het eten een beetje toveren. Veel groenten, pasta zonder saus. Mijn moeder kookte dan apart voor mij. Ook ben ik een emo-eter. Als ik dan een chocolaatje pakte en toch weer last kreeg, dan nam ik dat soms voor lief, maar het was ook wel weer een signaal van ‘het moet even weer anders.’ “

Op de goede weg

“We zijn nu een half jaar verder en ik heb eigenlijk helemaal geen klachten meer”, laat Chantal nog weten. “Het gaat heel goed. Ik heb nog wat uren staan bij Darmspecialist, alleen die zijn nu niet nodig. Wel kan ik mijn therapeut Andrea Klaver altijd nog bellen als er wat is. Zij heeft mij niet alleen heel goed geholpen, ik kon ook erg fijn met haar praten. Echt, ik ben ontzettend blij dat ik dit heb gedaan. Darmspecialist heeft mij op de goede weg gebracht.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

diagnose PDS

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs