Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

butterfly

Het verhaal van Corina

Mijn hele leven al heb ik buikpijn, als kind kon ik al slecht naar de wc. Net als mijn moeder. En mijn oma volgens mij ook. Ik heb alles geprobeerd: veel vezels eten, zakjes van de dokter, bepaalde sapjes of andere dingen die de drogist me aanraadde. Maar het hielp allemaal niets. Soms kon ik dagenlang niet naar de wc. En als ik dan éindelijk kon, was het een hele bevalling. Door het persen kreeg ik zelfs aambeien.

Verstopt én depressief

Die obstipatie was ellendig. Daarnaast voelde ik me ook nog eens depressief. Al jaren. Volgens de huisarts had ik een depressie en hij schreef antidepressiva voor. Die heb ik bijna 15 jaar lang geslikt. Via een vriendin kwam ik met mijn darmklachten terecht bij DarmSpecialist. Bij de intake vroeg Roelie of ik naast de verstopping ook moeite had met inslapen en of ik me wel eens depressief voelde. Dat vond ik raar: hoe wist zij dat nou, ik kwam toch voor die ellendige verstopping?! Later begreep ik dat al mijn klachten verband met elkaar hadden.

De kleine stofjes die het doen

Al snel werd duidelijk dat mijn darmen een bepaald stofje niet goed aanmaken. Daardoor zat ik verstopt. Datzelfde stofje speelt ook een rol bij depressie en niet kunnen slapen. Uit ontlastingsonderzoek bleek ik verder een behoorlijke schimmelinfectie te hebben. Daar werden de beestjes in mijn darmen niet zo blij van. En ik bleek niet tegen gluten te kunnen. Dus heeft de voedingsspecialist me geleerd hoe ik zonder al teveel gedoe glutenvrij kan eten.

Let the sun shine in!

Nadat ik een kuur had gevolgd om van die schimmel af te komen, merkte ik dat ik me veel beter voelde. Ik heb nu veel meer energie en de wereld lijkt gewoon zonniger. Ik kan nu gewoon elke dag naar de wc en dat gaat normaal, ik hoef niet meer zo te persen en voel me niet meer zo vol. Maar het allermooiste? Ik ben de antidepressiva aan het afbouwen!

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs