Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Corry van de Laar
last van krampen in de buik

Het verhaal van Corry van de Laar

Corry van de Laar is iedere dag blij met de Darmspecialist

Corry van de Laar uit Tilburg had zoveel last van krampen in de buik dat ‘het leek alsof ik elke nacht aan het bevallen was’, zo zegt ze het zelf. De Darmspecialist bood haar na al die jaren dé oplossing. Namelijk bijna geen klachten meer, al moet ze zondigen soms bekopen met de nodige buikpijn. “Ik was elke keer op zoek naar een toilet in de buurt.”

Zwakke darmen had de nu 69-jarige Corry altijd al. “Ik heb heel wat darmonderzoeken gehad, maar de laatste anderhalf jaar werd het steeds erger. Elke nacht had ik enorme buikkrampen, ik lag er letterlijk krom van. Dat was echt helemaal niet fijn. Steeds kreeg ik te horen dat ik spastische darmen had. Ik kreeg wel medicatie, maar die sloeg niet aan. Ook heb ik om een allergietest gevraagd, maar dat was echt een klein onderzoek en daar kwam uiteindelijk niets uit”, verzucht Corry.

Zwaar allergisch

Samen met haar man besloot ze het over een andere boeg te gooien. Namelijk die van de complementaire gezondheidszorg. “Via internet kwamen we terecht bij de Darmspecialist. Ik had een intake met consulente Andrea in Goirle, zij heeft mij het hele traject heel goed en fijn begeleid. Daarna volgden meteen een bloed- en ontlastingsonderzoek. Ik bleek zwaar allergisch te zijn voor eiwitten in melkproducten. Verder kwam eruit dat ik geen knoflook, eieren en spinazie meer moest eten. Even werd ook gedacht dat ik glutenvrij moest gaan eten – daar zag ik eerlijk gezegd best tegenop – maar dat hoefde uiteindelijk toch niet.”

Natuurlijk was dat verandering in haar eetpatroon weleens lastig, maar Corry was vanwege de lactoseallergie van haar man, al wel wat gewend. Bovendien merkte ze al snel hele goede resultaten. “Aan het begin moest ik ook heel veel supplementen slikken. Die heb ik afgebouwd, wel doe ik af en toe een probioticakuurtje als ik toch wel last heb.”
“En ik eet elke dag een eetlepel manuka honing. Dat helpt ook. Want helemaal over gaan mijn darmklachten nooit.

Bekopen

“Ik moet het ook af en toe bekopen, bijvoorbeeld als ik een keer uit eten ga en niet precies weet wat erin het eten zit. Dat weet ik gewoon. Het is dan aan mij om af te wegen of het mij de nodige buikpijn waard is. Maar ik voel mij zoveel beter en ben maar wat blij dat ik in contact ben gekomen met de Darmspecialist.”

Met Pasen zat het eenjarige traject van Corry erop bij de Darmspecialist. Als het écht nodig is, is contact nog wel mogelijk. “Voor mij was dit echt de oplossing. Ik heb er echt heel veel baat bij gehad en ben nog iedere dag blij dat ik dit traject gedaan heb.”
“Toen ik de supplementen moest gaan slikken, wist ik dat het niet goedkoop was, maar gelukkig kunnen wij het ons veroorloven. Ik heb andere mensen ook op de Darmspecialist geattendeerd. Alleen sommigen zeiden van dat ze het niet konden betalen, omdat het niet vergoed wordt door de verzekering. Dat is best wel gek eigenlijk hè.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose