Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Foto-Roeleke

Het verhaal van Elize

“Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb”

Elize Jansen zou het liefst zien dat het succesverhaal van Darmspecialist op iedere voorpagina van de krant komt te staan. Sinds haar 19e heeft ze de ziekte van Crohn. Met alle nare gevolgen van dien. Totdat ze de site van Darmspecialist aanklikte. “Ik heb mijn leven terug en dat zonder medicatie met vervelende bijwerkingen.”

Altijd rekening houdend met waar is het toilet? Ieder bezoekje buitenhuis schoon ondergoed en kleding mee. Elke dag diarree. Zo moest Eliza (45), woonachtig in Brabant omgaan met haar ziekte, die op haar 19e werd gediagnosticeerd als Crohn.

“En dat ging best redelijk, totdat ik in augustus 2019 voedselvergiftiging opliep tijdens een vakantie. Dat leidde tot veel en vaak heftige klachten. Ik kreeg prednison, maar dat zie ik als uitstel van executie. Als ik ermee stopte, kwamen de klachten weer terug. Ook werd mij andere medicatie voorgeschreven, maar daarvan kreeg ik als bijwerking een alvleesklierontsteking. Het was één en al ellende. Ik kreeg op een gegeven moment angst voor medicatie en om eerlijk te zijn was ik de wanhoop écht nabij.”

Crohn en darmflora

In haar zoektocht naar uitkomst, klikte ze op de website Darmspecialist. Eliza begon te lezen en raakte geïnteresseerd. Ze legde het voor aan haar specialist, die haar stimuleerde om het traject te gaan bewandelen. Oprichter Jeroen le Duc, zelf ex Crohn patiënt, deed bloed- en ontlastingsonderzoek en duidelijk werd dat Eliza’s darmflora uit evenwicht was.
De behandeling bestond uit een totaal ander, streng voedingspatroon en het gebruik van supplementen. Van pannenkoeken bereid met boekweitmeel en amandelmelk tot het eten van kokosyoghurt en zoete aardappels. Geen suiker meer, bakken in kokosolie en het brood laten staan.

“Dat was een ontzettende verandering. Mijn opa was bakker en ik ben echt gek op brood. Dat mocht ineens niet meer. Het was absoluut niet gemakkelijk, want je hebt het wel over een aanpassing van je levensstijl. Biologisch eten is best duur en soms moet ik er ook een eindje voor rijden. Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, want na vier dagen merkte ik al resultaat”, aldus Elize. 

Verleid

“Ik leerde producten en smaken kennen, waarvan ik het bestaan helemaal niet wist. Alleen die zie je niet in de standaard supermarkt. Daar word je juist iedere keer verleid met ander eten. Dan is het heel moeilijk om daarmee om te gaan en al dat lekkers niet te kopen. Na een week of zeven, had ik een pizza besteld. Nou, dat heb ik geweten. Daar had ik echt last van. Het was niet goed voor mijn lichaam. Ik wist meteen waarvoor ik het deed en dat ik dus niet moest zondigen.”

“Ik ben sinds oktober 2020 onder behandeling bij Darmspecialist. Onlangs was de laatste keer. Het heeft mij zoveel gebracht. Van elke keer maar denken van is er wel een toilet in de buurt? Ontzettend vaak naar de wc en steeds maar diarree. Ik moest zelf stoppen met een opleiding op mijn werk, die ik inmiddels heb hervat. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb er ook geen seconde spijt van. Dankzij Darmspecialist heb ik mijn leven weer terug!”

Op verzoek van de client is de naam Elize Jansen gebruikt.
Het interview en het artikel zijn verzorgd door Erik Riemens. 

diagnose Crohn

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs