Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

ellen

Het verhaal van Ellen

Tien jaar geleden kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa. Dat was schrikken. Ik kreeg zetpillen voorgeschreven. Die hielpen, dus ik bouwde het af. Tot er weer een opvlamming kwam. Maar na 4 jaar hielpen de zetpillen niet meer.

Chemopillen, spuiten of een stoma

Ik heb van alles geprobeerd, van chemopillen tot spuiten. Mijn klachten werden onderdrukt, maar de ontsteking verdween nooit. Ik werd steeds zieker, lag 3 dagen in de week met migraine op bed. De opties aan medicatie waren op een gegeven moment op en een stoma leek dichtbij.

Groeiend schuldgevoel en lage zelfwaardering

Ook geestelijk had het allemaal veel impact. Door de ziekte had ik weinig energie om voor mijn kinderen te zorgen. Ik kon er niet voor mijn partner zijn zoals ik wilde. Mijn schuldgevoel groeide en mijn gevoel van eigenwaarde werd steeds kleiner. Ik bezocht zowel een psycholoog als een neuroloog.

Op zoek naar een échte oplossing

In januari 2018 was ik er helemaal klaar mee en stopte acuut met alle medicijnen. Vervolgens zat ik 20 keer per dag op de wc, kon eigenlijk het huis niet uit, moest winkeliers van tevoren bellen of ik gebruik kon maken van het toilet. Ik raakte in paniek zodra ik aandrang voelde. Ik was radeloos. Toch was ik ervan overtuigd dat je met voeding darmproblemen moet kunnen oplossen. Dus ik ging op zoek. Een paar weken later zag ik Jeroen le Duc van DarmSpecialist bij RTL late Night. Hij bevestigde wat ik dacht: voeding is de sleutel.

Goede begeleiding, begrip en geruststelling

Vanaf het eerste contact met DarmSpecialist zat het goed: ik vond er deskundige begeleiding maar ook begrip en geruststelling. Zeker in het begin had ik heel veel vragen. Dan stuurde ik Jeroen een appje en hij reageerde altijd direct. Mijn omgeving vond het eng en maakte zich zorgen, ‘Waar begin je aan, je bent al 10 kilo afgevallen’. Maar ik ben ervoor gegaan.

Weer vertrouwen in mijn eigen lichaam

Onder begeleiding van DarmSpecialist paste ik mijn voedingspatroon aan. Na 2 weken merkte ik al verbetering. Ik hoefde minder naar de wc en kreeg mijn leven weer terug. Ik kon weer naar de winkel en betrapte mezelf erop dat ik van tevoren geen route meer uitstippelde waar ik onderweg naar de wc kon. Ik kreeg weer vertrouwen in mijn lichaam.

Het is even wennen, maar het werkt!

Zeker in het begin was het niet makkelijk. Je moet alle verpakkingen in de supermarkt lezen. Je kan niet meer spontaan gaan borrelen met een portie bitterballen erbij. Maar het nieuwe eetpatroon wordt vanzelf een gewoonte en je wordt heel creatief. Ik ben nu al 2 jaar medicijnvrij en heb dankzij DarmSpecialist mijn leven terug!

diagnose CU

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs