Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van George

Volgens George Aron maken ze je echt beter bij de Darmspecialist

Engelsman George Aron woont nu zo’n zeven jaar in de buurt van Amsterdam, waar hij ook werkt. In coronatijd had hij het best lastig. Zowel privé als op zijn werk. Het leidde tot veel stress, waarop zijn lichaam dan weer reageerde, onder meer door acne en de nodige darmproblemen “Bad issues”, zo noemt hij het zelf. Dankzij een traject bij de Darmspecialist gaat het nu weer de goede kant met hem op.

“Met mijn darmklachten ging ik naar de huisarts. Ik kreeg wat testjes, waaronder een bloedonderzoek, maar daar kwam eigenlijk niets uit. Het was het gevolg van stress door zaken in mijn persoonlijke leven, waarop mijn lichaam dan weer reageerde.”
”De dokter dacht nog wel aan het irritable bowel syndrome (IBS) oftewel het prikkelbare darm syndroom (PDS). Ik kreeg een soort van dieet mee, waarbij ik meer groentes en fruit moest eten en dat was het.”

Moeilijke tijd

“Alleen er trad helemaal geen verbetering op. Ik had nog steeds veel last van mijn maag en darmen en dat niet alleen, want mijn klachten waren door ontstekingen aan gewrichten en ribben ook overal op mijn lichaam zichtbaar. Het was een moeilijke tijd en ik vroeg mij steeds vaker af waarom moest dit mij nu overkomen?”
“Ik ging ook dingen zelf proberen, deed research, maar ook dat hielp allemaal niet. Dus ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar een oplossing. En zo kwam ik terecht op de website van de Darmspecialist.”

Na de intake volgde al snel de nodige onderzoeken en kwamen er meerdere intoleranties aan het licht. Dat betekende meteen een ander voedingspatroon voor George. Zo was het beter om te stoppen met het eten van kaas en eieren.

Schelpdieren en melkproducten

“Verder bleek dat ik schelpdieren en melkproducten moest opgeven, omdat die eigenlijk helemaal niet goed voor me waren. Ik begon meer eiwitten in te nemen, vooral dierlijke eiwitten. Ook moest ik het paleodieet volgen en leerde ik allerlei verschillende en soms nieuwe dingen eten.”

Tobde George eerder nog over waarom hem dit ongemak allemaal moest overkomen, nu werd hij geconfronteerd met iets heel anders, namelijk positieve resultaten. Niet meteen, maar toch.
“Na een maand of vier, vijf merkte ik echt vooruitgang. Ik voelde mij veel beter. Lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Als mijn lichaam tegensputtert, dan krijg ik overal uitslag. Ik weet dus wat de gevolgen zijn als ik iets eet of drink, waardoor ik weer klachten krijg. Na een maand of acht, negen wilde ik eens kijken wat zondigen voor effect zou hebben. Ik realiseerde dat het mis kon gaan, maar er gebeurde eigenlijk niets. Sterker nog, ik ben inmiddels een stuk cleaner. Sinds die tijd heb ik echt het idee dat ik het allemaal weer aan kan.”

Flexibel

En dat kan George nog steeds. Hij startte in april 2023 met het traject bij De Darmspecialist, een jaar later eindigde het. “Ik vond de online gesprekken met de voedingsdeskundige en de therapeut erg prettig. Ze zijn erg flexibel en als je een vraag stelde in de portal, kreeg je heel snel een reply. Maar wat ik het allermooiste vond, is dat ze bij de Darmspecialist echt bezig zijn om je beter te maken.”

diagnose PDS

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs