Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Ger

Ger geeft dankzij de Darmspecialist zijn leven nu een dikke 8!

“Ik gaf mijn leven een 6,5, maar nu zeker wel een 8”, aldus Ger Wolters. Die stijging schrijft de inwoner uit Zuid-Holland geheel op het conto van de Darmspecialist. Want dankzij het behandeltraject heeft hij zijn darmaandoening colitis ulcerosa onder controle. “Ik weet ook niet hoe het verder gaat, want de klachten gaan nooit weg, maar nu ben ik klachtenvrij.”

Een jaar of zeven geleden bleek Ger colitis ulcerosa te hebben, een ontsteking aan de darm. “Ik moest wel tien tot vijftien keer per dag naar het toilet en vaak ook nog hard rennend. Het beperkte mijn sociale leven behoorlijk en ik vond het erg vervelend.’’

Perspectief

“Ik was onder behandeling in ziekenhuis en kreeg onder meer prednison, dat zorgde ervoor dat de ontsteking niet opvlamde. Alleen dat was het. Meer perspectief kreeg ik niet. En het hielp hoor, alleen het is een chronische aandoening, dus de klachten waren blijvend en zouden hoe dan ook terugkomen.”

“In december 2022 was er een periode dat ik er echt heel veel last van had. Toen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Een natuurlijk alternatief, omdat ik van de medicijnen af wilde. Zo kwam ik op de site terecht van de Darmspecialist. Het verhaal van een van de oprichters sprak mij heel erg aan. Leven zonder medicijnen, dat wilde ik ook.”

Ger meldde zich aan en kreeg na de intake een uitvoerig bloed- en ontlastingsonderzoek. Daaruit bleek dat hij een disbalans had tussen zijn goede en slechte bacteriën. De goede moesten worden aangevuld, om zo zijn darmflora te herstellen. Ook kreeg hij de nodige voedingssupplementen en werd gekeken naar zijn voedingspatroon.

Whisky

“Ik stopte met gluten, al is het niet zo dat ik een glutenallergie heb. Verder at ik meer groente en stopte ik met het eten van brood, pasta en het drinken van bier, omdat daar ook veel gluten inzitten. Ik heb nu zo’n 1,5 jaar lang geen bier meer gedronken, maar ik heb een prima alternatief gevonden in whisky met Spa rood.”

Ger startte het traject bij de Darmspecialist in februari vorig jaar. “Ik merkte meteen verschil en voelde mij al snel beter en nu nog steeds. Wel kreeg ik een terugslag op het moment dat ik probiotica kreeg. Mijn darmen zijn rustiger en het gaat goed, maar ik weet ook niet hoe het verder gaat. De klachten gaan namelijk nooit helemaal weg.”

Betrokken

Nu een paar maanden na het beëindigen van het traject bij de Darmspecialist, kijkt Ger positief terug. “Zowel de moleculair therapeut als de voedingsdeskundige zijn hele deskundige en fijne mensen, to the point en erg betrokken. Ze zijn goed bereikbaar en als je toch een vraag had, kon je die gemakkelijk in de portal stellen en kreeg je snel antwoord.”
”Ook de online meetings waren ideaal. Echt perfect, ik ben erg tevreden. Eigenlijk ging het bij mij alleen om voeding en voedingssupplementen, meer was het niet. Maar daardoor geef ik mijn leven nu wel een 8, terwijl dat eerst maar een 6,5 was.”

diagnose CU

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs