Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Henk-Schra

Het verhaal van Henk

Henk Schra maakt weer veel fietskilometers

Henk Schra uit de gemeente Noordoostpolder is een echte fietsliefhebber. Regelmatig toert hij rond in de mooie omgeving. “Alleen dat kon op een gegeven moment niet meer. Ik heb een jaar last gehad van diarree. En omdat vanwege corona de restaurants allemaal dicht waren, durfde ik het huis niet meer uit. Gelukkig kan dat nu wel weer. Dankzij Darmspecialist.”

Schra is 82 jaar en had nooit last van darmproblemen. Tot vorig jaar. Ineens elke dag diarree. “Door mijn schoondochter werd ik geattendeerd op een krantenadvertentie van Darmspecialist. Ik las het en ik dacht van dat is wellicht wat voor mij en ik maakte een afspraak op het kantoor in Emmeloord. Zo kwam het allemaal aan het rollen.”

“Je wilt alles doen om ervan af te komen”

Eigenaar Jeroen le Duc legde Henk uit wat het behandelplan was. Zijn ontlasting werd opgestuurd naar Duitsland voor nauwkeurig onderzoek. “Ik was bij de huisarts geweest en die had ook een darmonderzoek gedaan. Alleen daar kwam niets bijzonders uit en alles was goed. Toch bleef ik last houden van diarree. In Duitsland doen ze veel gedetailleerder onderzoek. Daaruit bleek dat slechte bacteriën de overhand hadden die mijn klachten veroorzaakten. En daar moest wat aan gebeuren.”

Er volgden nog wat gesprekken en er werd een behandelplan opgesteld. Henk kreeg de nodige voedingssupplementen. “Ook had ik contact met een voedingsdeskundige. Ik bleek te weinig goede vetten te hebben en moest wat anders gaan eten. En dat heb ik gedaan.”

Overboord

De combinatie pillen, zoals Henk het noemt, met een ander eetpatroon sloeg aan. Vezelrijke, gezonde voeding was in zijn geval belangrijk. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en werken als een soort spons in de ontlasting. Hierdoor nemen ze vocht op en wordt de ontlasting steviger.

“Klopt, het hielp direct. Eigenlijk was ik heel snel van mijn klachten af. Geen diarree meer en kon alles weer doen waar ik zin in had. Inderdaad, ook fietsen. Ik had en heb nergens meer last van. Het gaat harstikke goed. Ik heb ongeveer een week of zes de behandeling ondergaan. Daarna heb ik nog veertien dagen gewacht en toen besloten om het af te bouwen en te stoppen met het slikken van de pillen en volgen van het aangepaste eetpatroon. “Ik heb alles overboord gegooid, ik was klachtenvrij en durfde dat wel aan. Ik had immers geen klachten meer. En tot op de dag van vandaag gaat het hartstikke goed.”

Rit

Tot slot, hoe kijkt Henk terug op een korte en vooral ongemakkelijke periode? “De behandeling is niet goedkoop, zeker het onderzoek in Duitsland niet, maar als je elke dag last hebt van diarree dan wil je van alles wel proberen om ervan af te komen. En dat is nu het geval en alle lof voor Jeroen en zijn team van Darmspecialist. Ik heb alles weer op de rit. Letterlijk, want ik heb er inmiddels weer heel wat fietskilometers opzitten.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs