Search
Close this search box.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Ingrid van ‘t Hek
avatar-2

Het verhaal van Ingrid van ‘t Hek

Cliënt Ingrid is nu ambassadeur van de Darmspecialist

Hoewel het traject bij de Darmspecialist formeel is afgelopen, blijft Ingrid van ‘t Hek contact houden. Standaard laat ze zich ieder half jaar controleren. “Je denkt misschien dat het de goede kant opgaat, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik wil écht zeker weten of het goed gaat en daarom laat ik mij tweemaal per jaar onderzoeken.”

Zoals zoveel cliënten bij de Darmspecialist begon het voor de Noord-Hollandse ook met een leven lang darmklachten en vaak ziek zijn. De huisarts, dokter, of specialist die geen passende oplossing konden bieden en de uiteindelijke berusting, dat er maar mee geleefd moest worden. “Ik wilde dat niet meer en ben toen op zoek gegaan naar een oplossing. Op Facebook las ik iets over de Darmspecialist. Ik zocht contact. Dat was begin 2022.”

Tot op de bodem

Wat volgde was een intake en een uitvoerig bloed- en ontlastingsonderzoek. Dat Ingrid de nodige ontstekingen en een Prikkelbaar Darmsyndroom had, was al wel bekend, maar er bleek meer aan de hand. “Wat ik fijn vond aan de Darmspecialist was dat ze het echt tot de bodem gingen uitzoeken. Daar was ik wel blij mee, want toen werd duidelijk dat ook mijn darmflora behoorlijk was aangetast.”

Nu de oorzaak helder was, kon Ingrid direct aan de slag. Het betekende meteen een ander eetpatroon. Geen noten en gluten meer, niet te veel melkproducten en vooral veel groente en fruit. Ook kreeg ze een behoorlijk aantal supplementen en vitamimes voorgeschreven.

Even wennen

“Aan het begin was het echt wel wat wennen, want wat mag er nu wel en wat niet. Nu had ik al het voordeel dat ik altijd goed at. Dus nee, het kostte mij eerlijk gezegd niet zoveel moeite. Voor mezelf had ik ook zoiets van ik wil voorkomen dat er oude gewoontes insluipen en ik wil mij voor minimaal 80 procent houden aan wat ik mag eten.”

Na een poosje merkte Ingrid al het nodige resultaat. Minder darmklachten, meer energie, kortom een goed gemoed. “Zowel de therapeut als de voedingsdeskundige van de Darmspecialist luisteren heel goed naar je. Je kunt altijd vragen stellen door te mailen en dan krijg je snel antwoord. Op dit moment gaat het in ieder geval goed. Ik ben minder ziek, heb bijna geen last meer van darmklachten en ik voel mij fit.”

Enorm geholpen

Ingrid is zelfs zo positief, dat ze in haar eigen vrienden- en kennissenkring mensen met darmklachten informeert over het bestaan van de Darmspecialist. “Ja ik ben echt bezig om ze naar de Darmspecialist te sturen. Het heeft mij namelijk enorm geholpen en dat wil ik anderen graag laten weten. Het gaat toch om je gezondheid en om je leven. Dat is de reden waarom ik dit doe.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

diagnose PDS

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs