Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Jeanette

Jeanette heeft dankzij Darmspecialist haar vrijheid terug

“Het voelde als een soort veroordeling en dat pikte ik niet.” De conclusie van haar huisarts dat ze maar moest leren leven met haar darmklachten, deed voor Jeanette definitief de deur dicht naar het medische wereldje. Ze ging een ander traject aan, wat haar klachten verminderde, maar niet helemaal wegnam. Bij de Darmspecialist gebeurde dat uiteindelijk wel. “Dit geeft mij zoveel rust. Ik kan weer normaal eten zonder dat er een onaangenaam vervolg komt.”

Jeanette woont in de omgeving Rotterdam. Naar eigen zeggen ontstonden haar enorme steekpijnen in de darmen vanuit stress en bepaalde eetgewoontes. “Het was soms zo erg dat ik bijna van mijn stokkie ging. De huisarts gaf aan dat onderzoek geen zin had. Hij constateerde het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) en daar was geen behandeling voor, dus leer er maar mee leven.”

Veroordeling

“Ik vond dat heel moeilijk om te horen”, zo gaat ze verder, “want nu zat ik met iets voor de rest van mijn leven. Het voelde als een soort veroordeling en dat pikte ik niet. Dus ging ik op internet en in boeken zelf op zoek naar bepaalde hulpmiddelen.”

Via via ging Jeanette vervolgens een hulpverleningstraject aan, waar ze onder meer Omega 3 en multivitaminen slikte en na onderzoek een aantal intoleranties aan het licht kwam, zoals kaas, ananas en eiwit. Dat gold ook voor eten waar gluten inzat. Tijd om daar rekening mee te houden dus. “Ik merkte al snel verbetering en was op een gegeven moment zelfs klachtenvrij. Ik paste niet alleen mijn eetgewoontes aan en slikte supplementen, ook veranderde ik mijn leefstijl, sliep beter en kwam zo tot rust.”

Jeanette doorliep alleen de eerste fase van dat programma en dat had twee redenen. Haar symptomen waren verdwenen en de therapeut stopte. Helaas ging het daarna toch weer bergafwaarts. “De krampen en klachten kwamen stelselmatig terug en op een dag kreeg ik er een knieontsteking bij. Ik besloot het er niet bij te laten zitten en ging weer op zoek en daarna zelfs aan de studie. Ik wilde er meer over weten. Bij opleidingsinstituut Evenwijs volgde ik de opleiding Voedingscoach en Epifysiologie 1 en 2. Roelie (Koopman, eigenaar Darmspecialist, red.) gaf toen een keer een gastles.”

Knieproblemen

“Ik luisterde met aandacht naar haar verhaal, zeker toen ze vertelde dat darmklachten vaak het begin zijn van grotere problemen elders in het lichaam. Zo kon ik mijn knieproblemen dus ook plaatsen”, aldus Jeanette. “Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wilde voorgoed van mijn darmklachten af.”

En zo startte ze dit voorjaar bij Darmspecialist. “Het ontlastingsonderzoek en eigenlijk de hele behandeling waren veel breder en omvattender. Zo kwam aan het licht dat ik naast dus mijn intoleranties, ook twee parasieten had en vet- en eiwitverteringsprobleem. Daar kreeg ik een ontgiftingskuur voor, naast een aantal supplementen. Verder had ik de nodige gesprekken met mijn therapeute en voedingscoach. Ze pakken bij Darmspecialist wel meteen door en je moet steeds scherp blijven. Zo van wat heb je allemaal gedaan en welke klachten heb je nog?”
“Die gesprekken waren heel prettig. Bij Darmspecialist weten ze precies waar het overgaat, stellen ze de goede vragen en is er vooral veel persoonlijke aandacht. Dat deed wat met mijn motivatie en gevoel. Ze zien je niet alleen als een patiënt met een klacht, maar als iemand met een probleem dat er écht toedoet.”

Superblij

Uiteindelijk rondde Jeanette het traject bij Darmspecialist deze zomer definitief af. “Van mijn darmklachten ben ik volledig genezen. Nu kan ik weer normaal leven én enorm genieten van eten, omdat ik weet dat er geen onaangenaam vervolg komt. Dat geeft mij meer rust en maakt mij minder onzeker. Ik hoef niet meer aan de gevolgen van mijn darmklachten te denken en daarom maar thuis te blijven. Dit geeft mij dan ook zoveel meer vrijheid. Ik ben er echt superblij mee.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs