Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Jeroen-le-Duc

Het verhaal van Jeroen

Het was een gewone werkdag in 2015. Als medewerker Veiligheid en Service bij de NS liep ik in mijn uniform over het perron van station Utrecht Centraal. Uit het niets voelde ik een verschrikkelijke steek in mijn buik. De wereld stond stil, het enige wat bestond was die verschrikkelijke pijn. Na een paar seconden trok het weg. Het was vreemd, maar niet direct reden om naar de dokter te gaan. Dacht ik.

Holy shit! De ziekte van Crohn?

In de maanden na die eerste steek in mijn buik kwamen de pijnaanvallen steeds vaker terug. Uiteindelijk bijna dagelijks. Ik kon niet langer ontkennen dat er iets goed mis was. Na onderzoek was de internist duidelijk: ik had de ziekte van Crohn. Een chronische darmaandoening. Shit. Behandeling bestond uit remmen en onderdrukken met medicijnen. Om die behandeling te bespreken, moest ik een week later terugkomen. Maar die afspraak heb ik nooit gemaakt.

Medicijnen? No way

De pijnaanvallen hadden nu een naam, dus ik kon gericht gaan zoeken naar een oplossing. Want ik was vastberaden om een manier te vinden om zónder medicatie te leven. Ik ben opgegroeid met het devies ”Geen medicijnen als het zonder kan, eerst kijken wat je zélf kan doen.”. Ik las alles wat los en vast zat over de relatie tussen voeding en chronische darmziekten. Ik was mijn eigen proefkonijn en experimenteerde volop om te zien wat het effect op mijn darmen was.

“Het verzamelen van de kennis en het experimenteren heeft 6 maanden geduurd. Sindsdien leef ik pijn- en klachtenvrij, zonder ooit medicatie te hebben gebruikt.”

Pijn- en klachtenvrij

Mijn zoektocht en het experimenteren duurde 6 maanden. Door mijn voeding aan te passen kreeg ik meer energie, de pijn in mijn buik nam af en ook mijn ontlasting werd beter. Sindsdien leef ik zonder pijn en zonder klachten. Tot op de dag van vandaag en zonder ooit medicatie te hebben gebruikt.

Afgestudeerd Orthomoleculair- en Epifysiologisch therapeut

Om mijn persoonlijk succes met de wereld te delen, heb ik inmiddels verschillende studies gevolgd en ben ik afgestudeerd als Orthomoleculair en Epifysilogisch therapeut met specialisme IBD (Inflammatory Bowel Disease, ofwel chronische darmontsteking). Vanuit deze specialismen kijk ik niet alleen naar de symptomen, maar naar algehele werking van lichaam en geest en naar de óórzaak van de klachten. Zo help ik anderen met mijn kennis en ervaring. Want chronisch? Daar ga ik niet mee akkoord.

Klachtenvrij zonder medicijnen met DarmSpecialist

Tijdens een van mijn studies ontmoette ik Roelie en samen richtten we DarmSpecialist op. Sinds de start hebben we tal van mensen met de “IBD-free methode” begeleid naar een leven zonder pijn, zonder klachten en… zonder medicatie.

diagnose Crohn