Search
Close this search box.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Lucie

Lucie gaat weer moedig voorwaarts na stap richting Darmspecialist

Een laatste strohalm, zo omschreef Lucie van de Beek haar aanmelding bij de Darmspecialist om zo van haar ellendige obstipatie en buikkrampen af te komen. “Ik leefde van zetpil naar zetpil om wat te doen aan mijn darmproblemen. Dat begon zich steeds meer te wreken.” Een behandeling volgde én werkte. “Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.”

In de aanloop naar de Darmspecialist had de Ermelose al menigmaal een bezoekje gebracht aan de MDL-arts in het nabijgelegen ziekenhuis. “Na een coloscopie werd een poliep verwijderd, maar de problemen bleven. Ik kreeg het advies dat ik meer vezels moest eten. Alleen, hoeveel vezels kan of moest ik nemen wilde ik resultaat boeken? Misschien waren sommige vezels helemaal niet goed voor mij. Ik bewoog goed en ik nam goede voeding, maar niets hielp. Sterker nog, ik kreeg juist meer en meer last.”

Luie darm

“Ik had wel eens een keer van een luie darm gehoord, zou dat het dan zijn? Op zoek naar een oplossing kwam ik al googelend op de site van de Darmspecialist terecht.  Om eerlijk te zijn, had ik er nog nooit van gehoord. Ik las de ervaringsverhalen en herkende heel veel van wat ik zag. Alleen hikte ik wel wat aan tegen het kostenplaatje en ging ik eens na wat het allemaal zou betekenen. Zou ik dan heel veel niet meer mogen eten? Na overleg met mijn man besloot ik er voor te gaan.”

Fanatiek

Lucie (64) kwam in februari 2023 in contact met de Darmspecialist. “In juni had ik de intake en een aantal onderzoeken. Uit de analyse van de uitslag, bleek wel dat mijn darmen behoorlijk van slag waren. Wat er moest gebeuren was andere voeding en een andere manier van eten. Een omslag van denken, maar ik was enorm gemotiveerd en ging mezelf streng toespreken. Ook merkte ik al snel resultaat en dat motiveerde mij nog meer. Alleen werd ik zo fanatiek, dat ik op een gegeven moment teruggefloten werd door de voedingsdeskundige van de Darmspecialist.”

Voorbereiden

“Het was niet echt een dieet, maar een kwestie van anders met eten omgaan”, vervolgt Lucie. Er was bij mij geen lactose- en glutenintolerantie geconstateerd, maar het was beter om geen zuivel en gluten te nemen. Salades waren wel weer goed of verse soep.”
“Ik heb geen hekel koken of aan voorbereiden. Zo kreeg ik een aantal recepten aangereikt en leerde ik het nodige over het Paleodieet. En had ik toch nog vragen, dan kon ik die in de portal kwijt of eventueel telefonisch. Er werd ook steeds gezegd van ‘er kan best wel wat.’ Dat verraste én motiveerde mij weer.”

Zelfstandig

In augustus – het behandelplan was volop in werking – ging Lucie op vakantie. Was er eerder nog sprake van een lastige periode, nu deden zich geen darmproblemen voor. “Ik was enthousiast en wilde door. En belangrijker nog; ik had helemaal geen zetpil meer nodig. Echt, ik kan nu helemaal zelfstandig verder en voel mij goed. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.”

 

 

 

 

diagnose PDS

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs