Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

LydiavdVijver

Het verhaal van Lydia

Lydia van de Vijver (78) heeft geen darmklachten meer

“Ik mag graag fietsen met mijn man. Als ik dan tegen de wind in fietste, had ik minder last van mijn jeuk. Dat was één van mijn klachten. Uiteindelijk ben ik bij de Darmspecialist heel goed geholpen. Daardoor ben ik nu van de jeuk af en heb ik ook geen last meer van diarree”, aldus Lydia van de Vijver (78).

Ze woont in Lemmer en had al jaren te maken met diarree, eigenlijk altijd na het avondeten. “Ook had ik veel jeuk over mijn hele lichaam. Vooral op mijn hoofd. Soms moest ik er ’s nachts uit en ging ik onder de douche. Mijn huisarts deed wat onderzoekjes, maar daar kwam niets uit. Er gebeurde verder ook niks. Toen ik later nog een keer naar de dokter ging, omdat ik maar klachten bleef houden, kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven. Ik zei toen van dat kan ik helemaal niet.”

“Ik ben toch wel heel blij dat ik het gedaan heb”

Een poosje later zag ze een Darmspecialist advertentie in de huis-aan-huis-krant De Noordoostpolder. Lydia begon te lezen, werd nieuwsgierig en nam contact op met eigenaar Jeroen le Duc. “Ik dacht eerst van zou het wel echt zijn? Toen ik het eerste gesprek had met Roelie, voelde dat meteen goed. Zij gaf mij de nodige vitaminepillen en zette mij op een streng dieet. Ook werd mijn bloed en ontlasting onderzocht. Dat laatste werd in Duitsland gedaan en toen bleek dat er verkeerde bacteriën en amoeben, kleine parasieten, in mijn darmen zaten.”

“Hoe dat kwam? Mijn man en ik hebben in het verleden meer dan twintig jaar veel over de hele wereld gereisd. Soms waren we in landen waar ze het niet zo nauw namen met de hygiëne. Ook hebben we regelmatig wat bijzondere lokale dingen gegeten. Mogelijk waren dat oorzaken voor mijn klachten.”

“Ik weet precies wat ik kan eten en wat niet”

Het strenge dieet en de medicatie deden zijn werk, maar gemakkelijk was dat niet, volgens Lydia. “Geen brood meer, geen aardappels, geen melk. Ik ben een snoeperd, maar ik mocht ook geen suiker meer. We eten nu speciaal brood dat ik koop bij de natuurwinkel. Natuurlijk duurde het even voordat ik echt resultaat merkte, maar dat ging best vlot. Soms zondig ik weleens, maar ik kijk wel uit. Ik weet precies wat ik kan eten en wat niet. Vlees uit de supermarkt bijvoorbeeld, want daar zitten heel veel E-nummers in. Dat moet ik niet eten. Als ik dat haal bij de slager, is dat geen enkel probleem.”

“Echt, ik ben blij dat ik zo’n 1,5 jaar geleden contact heb gezocht met Darmspecialist. Een aantal weken geleden had ik mijn laatste sessie gehad. Het was niet goedkoop, want ik moest alles zelf betalen, maar de begeleiding was geweldig. Ik ben toch wel heel blij dat ik het gedaan heb en ben er helemaal aan gewend. Het gaat beter dan ooit. Gelukkig wel.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose