Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

avatar-1

Het verhaal van Marja

Dankbare Marja voelt zich goed dankzij de Darmspecialist

Aanhoudende darmklachten, die het gevolg waren van lichamelijke en mentale klachten. Dat speelde Marja uit Zuid-Holland een aantal jaren behoorlijk parten. Omdat het reguliere medische circuit geen oplossing bood, ging ze op zoek en vond ze de Darmspecialist. En met goed gevolg. “Ik ben dankbaar zoals het nu gaat.”

Marja stond voor de klas, maar beleefde daar steeds minder plezier aan door allerlei lichamelijke klachten, die ze sinds eind 2022 had.

Versleten

“Als het pauze was, was ik al helemaal op en versleten. Ik herkende mezelf niet meer. Zodoende kwam ik zelfs thuis te zitten. Naast meerdere malen naar de huisarts waar ik niet echt verder kwam, heb ik van alles geprobeerd. Zo ging ik digitaal op zoek naar een oplossing voor mijn darmklachten. Ik heb écht heel veel gegoogeld. Op een bepaald moment kwam ik op de site van de Darmspecialist terecht en dat sprak mij wel aan.”

Er volgde een online intake en Marja onderging meerdere onderzoeken, waaronder bloed, ontlasting en een ademtest. “Ik bleek last te hebben van parasieten. Dat deed niet alleen lichamelijk wat met mij, maar ook mentaal. Ik moest ineens veel meer op mijn eten gaan letten. Vooral voedzamer en dat viel niet altijd mee. “
”Af en toe kreeg ik een peptalk van de voedingsdeskundige. De gesprekken die ik had bij de Darmspecialist, dus ook met de behandelend therapeut verliepen sowieso heel prettig. Ik kon altijd vragen stellen, telefonisch of online.”

Bewustzijn

In de praktijk betekende het veel groente eten, zoals een salade tussen de middag of soep en Marja moest in het vervolg goed gaan opletten met suikers. Hoe minder hoe beter. “Daarnaast kreeg ik de nodige supplementen voorgeschreven. En ik moet zeggen het hielp allemaal wel. Zowel lichamelijk en zeker ook mentaal. Het heeft namelijk heel veel te maken met bewustzijn. Ik denk dat in het verleden mij een aantal zaken heeft dwars gezeten, die zeker een rol hebben gespeeld als het ging om mijn darmklachten.”

De behandeling bij de Darmspecialist eindigde begin dit jaar en duurde ook bijna een jaar. En het gaat goed, aldus Marja. “Ik ben net 60 jaar geworden en heb de keuze gemaakt om te stoppen met werken. Eenmaal in de week ben ik nog vrijwilliger op de basisschool, waar ik eerder gewerkt heb en help ik leerlingen individueel. En daarna ga ik weer naar huis, heerlijk toch. Verder schenk ik af en toe koffie in een verzorgingshuis hier in de buurt. Ook daar geniet ik van. Ik voel mij weer goed dankzij de Darmspecialist en ben dankbaar zoals het nu gaat.”

 

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose