Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Michael van Prooijen

Het verhaal van Michael van Prooijen

“Darmspecialist neemt juist oorzaak klachten weg, dat was voor mij de oplossing”

Michael van Prooijen (44) is naar eigen zeggen van de ‘vele dingen uitproberen’ en van de natuurlijke, wetenschappelijke gezondheidsbenadering. Door onder andere te letten op zijn voeding, wist hij zich jarenlang te redden met de gevolgen van de ziekte van Crohn. Totdat het op een gegeven moment écht niet meer ging en hij zoekende was. “De Darmspecialist nam de oorzaak van mijn darmklachten weg, dat was voor mij de oplossing.”

De in Spijkenisse wonende Michael werd op zijn negentiende gediagnosticeerd met Crohn. Hij kreeg naast de boodschap dat hij er mee moest leren leven, medicijnen voorgeschreven. En dat hielp hem zijn ziekte onder controle te houden. “Ik snap de medische wereld en het systeem dat erachter zit. Een arts, in dit geval een internist, is geleerd om pijn te bestrijden met medicatie. Ik geloof niet in dat systeem, maar ik begrijp het wel.”

Eigen protocol

“Op een gegeven moment besloot ik dat ik niet voor de rest van mijn leven medicijnen wilde slikken. Met een eigen protocol van voeding en het nemen van een aantal supplementen, had ik tien jaar lang eigenlijk geen last. Tot een jaar of vier, vijf geleden. Het ging toen echt op en aan zeg maar en eigenlijk steeds slechter. In de zomer van vorig jaar kwam ik tot de conclusie dat mijn protocol niet meer werkte en ik op zoek moest naar een andere oplossing.”

Michael ging het internet op en kwam terecht op de site van de Darmspecialist. “Het sprak mij meteen aan. Zeker omdat aangegeven werd dat het om een lange termijn oplossing ging. Hoewel ik een proactief iemand ben, veel ervaring met darmproblemen heb en zelf het nodige experimenteerde met voeding, had ik de oplossing niet. Na laboratoriumonderzoek bleek al snel dat ik een darmparasiet had en dat er pathogene bacteriën in mijn darmen actief waren.”

Broccoli en bloemkool

“Daarvoor kreeg ik supplementen, waaronder probiotica. Ook bleek dat ik bepaalde producten juist niet moest eten. Zoals amandelen en hazelnoten. Ik nam ze juist, omdat ik dacht dat ze goed voor mij waren, maar ze bleken helemaal niet gezond voor mij te zijn. Net als broccoli en bloemkool. Ook eet ik nu minder koolhydraten.”

Al vrij vlot merkte Michael verbetering. “Het traject startte in september 2022 en heeft ongeveer een half jaar geduurd.  Ik ben er veel wijzer van geworden en vind het een succesverhaal. Dat komt ook omdat de behandeling mij vrij gemakkelijk afging. Niet alleen omdat je ervoor open moeten staan, maar ook omdat ik ervan af het begin volledig achterstond én ik al de nodige ervaring had met het bedenken van oplossingen voor mijn darmproblemen.”

De Spijkenissenaar kijkt dan ook tevreden terug en blikt positief vooruit. “Ik heb nu nergens last meer van en als er wat is, kan ik nog contact zoeken met mijn consulent. Alleen was dat tot nu toe niet nodig. De samenwerking met de Darmspecialist is altijd goed geweest. Tegelijkertijd is zo’n behandeling best duur, terwijl het juist de oorzaak wegneemt van de darmklachten. Dan zou je toch denken dat de verzekering het juist wel vergoedt?”

Gezond leven

“Ik vind dat dit dus meer onder de aandacht moet worden gebracht. Daarom werk ik ook mee aan een interview. Dat iedereen met klachten ook weet dat er met de Darmspecialist écht een oplossing is voor je darmproblemen, want gezond leven willen we toch allemaal?”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

diagnose Crohn

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs