Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Mirjam

Het verhaal van Mirjam

“Het vraagt heel veel wilskracht en motivatie, maar het is mij gelukt”

“Skeletje. Zo noemde mijn dochter van 10 jaar mij in 2018. Nou, die opmerking komt wel binnen hoor. Nu heb ik mijn energie helemaal terug, kan alles weer en voel mij gezonder dan ooit”, aldus Mirjam. Het verhaal over een gebakje op vakantie, boos zijn op de huisarts en de uiteindelijk succesvolle behandeling door Darmspecialist.

Het verhaal van Mirjam, de 52-jarige Hilversumse is er eentje met een lange aanloop. Ze was een gelukkige en sterke vrouw die weliswaar rekening hield met wat ze at, maar zich geen zorgen hoefde te maken over de hoeveelheid. Ze bleef namelijk keurig op gewicht. “Voordat ik uit eten ging, at ik vaak een bord warm eten. Anders hield ik het niet vol. Ik kwam gewoon niet aan en kon eten als een bouwvakker”, zegt ze met een lach.

Zalm

In 2008 liep ze in Brazilië een voedselvergiftiging op door het eten van gebakken zalm. Ze belandde zelfs in het ziekenhuis en kreeg een hele zware antibioticakuur. “Ik had een baby van een half jaar en was uitgedroogd. Ik heb daar uren aan het infuus gelegen. Uiteindelijke herstelde ik, maar hield er een lactose-intolerantie aan over. Sinds die tijd eet ik geen zuivel meer.”

Tien jaar later was ze met haar dochter op Korfu. Ze bezondigde zich aan een gebakje met wat ijs. Het kwam haar in alles duur te staan. Ze liet diezelfde avond haar eten al staan en de periode erna vlogen de kilo’s eraf. En na elke maaltijd had ze diarree. Het nam enge vormen aan en ze werd graatmager. Het woord anorexia viel.

Kwalijk

“Ik voelde mij niet serieus genomen door de huisarts, toen ik zei dat ik in twee weken tijd tien kilo was afgevallen. Hij wilde het aankijken en pakte niet door. Dat heeft zeven maanden geduurd. Ik had na iedere maaltijd nog diarree, helemaal geen energie meer en viel steeds meer af.  Toen heb ik zelf om een darmonderzoek gevraagd. Dat ik daar zelf mee moest komen, vind ik eigenlijk nog steeds wel heel kwalijk”, aldus Mirjam.

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van een darmparasiet plus een maagwandbacterie, in dit geval de helicobacter pylorie. Een zes wekenlange antibioticakuur en medicatie volgden. Maar dat pakte helemaal verkeerd uit. “De antibiotica beschadigde mijn hele darmflora. Uiteindelijk heb ik dus zeven maanden zonder dat ik het wist met een darmparasiet rondgelopen. Daardoor bleef ik de hele dag maar eten en trek houden. En zo heb ik de schimmelinfectie Candida in mijn darmen ontwikkeld. Ik verloor daarom nog steeds gewicht, bleef heel mager en al mijn weerstand was weg. Het ging echt extreem slecht.”

Afkicken

Inmiddels was het 2019 en Mirjam kreeg via een vriend het verhaal te horen over Darmspecialist. Het contact met Jeroen le Duc werd gelegd. “We spraken een uur aan de telefoon. Omdat de Candida in het leven werd gehouden door de enorme hoeveelheid koolhydraten die ik dagelijks tot mij nam, zei hij dat ik daar meteen mee moest stoppen. Op die manier werd de schimmel uitgehongerd.”

“Ook gaf hij mij een hele lange lijst van vitaminen en supplementen. Het werd direct rigoureus aangepakt. Ik moest afkicken van het eten van lekkere dingen en stoppen met het drinken van alcohol. Dat was voor mij best lastig, want ik kon dat altijd doen zonder aan te komen. Maar het mooie was dat na één dag de diarree al stopte. Het had meteen resultaat!”

Uithongeren

Inmiddels ziet de wereld van Mirjam er heel anders uit. “Naast vitaminen, supplementen en een mix van pathogenen, neem ik veel rood fruit, groente en vlees, vooral kip en rund. Ook eet ik dagelijks een handje rauwe, ongezouten noten en vijf eieren. Ik heb inmiddels koolhydratenvrij brood gevonden en speciale lactosevrije kaas. Ook drink ik geen frisdrank meer. Alcohol heb ik twee jaar lang niet gedronken, dat doe ik nu enkel af en toe in het weekend.”

“Het vraagt heel veel wilskracht en motivatie, maar na een hele lange weg van twee jaar is het mij gelukt”, zeg Mirjam opgelucht. “Ik doe het voor mijn kinderen, mijn partner, mijn collega’s en uiteraard voor mezelf. Inmiddels weeg ik 58 kilo, heb mijn energie en weerstand weer terug en voel mij gezonder dan ooit.”

Geschreven door Erik Riemens

darmklachten zonder diagnose