Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

avatar-1

Het verhaal van Paulien

Paulien blij met behandeling Darmspecialist

Paulien had naast darmklachten ook andere klachten en dat waren niet zomaar klachten. Ze kon op een bepaald moment zelfs niet meer goed lopen. Een onderzoek bij de huisarts bracht in eerste
instantie weinig aan het licht. Ook met haar bloed bleek niets aan de hand te zijn en zelfs een MRI-scan leverde geen oorzaak op. Totdat ze bij Darmspecialist terechtkwam.

“Mijn klachten bleken te komen door wat ik at en door bepaalde voedselallergieën. Alleen dat kwam pas naar voren nadat ik bij de Darmspecialist onderzoek had gehad.”

Kip en eieren

Paulien, begin 40 en woonachtig in Overijssel was getriggerd door de zin op de website van de Darmspecialist: ‘Let’s fix your shit.’ “Wat ik zei, ik kon niet eens meer goed lopen. De artsen kwamen
tot de conclusie dat ik een aandoening had die ervoor zorgde dat mijn bloed stolde. Het zogenaamde antifosfolipidensyndroom, gebaseerd op de symptomen die ik had.”

“Ik voelde mij echt heel slecht en was op zoek naar een oplossing. Uiteindelijk bleek dat ik dus een aantal voedselallergieën had, zoals kip, eieren, maar ook sinaasappels, ananas en bepaalde noten. Wat ik vooral wel moest eten waren groenten en veel water drinken. Daarnaast kreeg ik de nodige supplementen, waaronder vitamines en mineralen.”

“Ik startte in juni 2022 bij de Darmspecialist en hoewel het traject onlangs pas is afgerond, merkte ik toch al vrij snel resultaat. Ik eet elke dag groenten en houdt van aardappels, yams en gekookte
groene bananen. Ik ging mij eigenlijk meteen al beter voelen en kon daarna ook weer gewoon lopen. Dat ik ook weer veel kon doen was ook wel fijn, omdat ik een single moeder ben”, aldus Paulien.

Blij mee

Inmiddels gaat het goed met haar. “En ik merk het meteen, als ik iets eet dat niet goed voor mij is. Dan ontstaan de klachten en dat weet ik ook. Daarom mis ik dat andere eten ook helemaal niet. Zo at ik een keer kalkoen. Ik dacht dat wel kon, maar dat was dus niet zo. Gelukkig kan ik nu weer heel veel en daar ben ik echt zo blij mee.”

Dat woord valt ook als het gaat om de medewerkers van de Darmspecialist. “Ik vind ze allereerst heel professioneel, aardig en ze zijn echt begaan met je. Ze willen oprecht dat het jou goed gaat en dat je je weer fijn voelt. Daarom kan ik het iedereen ook aanraden. Zo heb ik vrienden met bepaalde klachten er ook al op gewezen. Ik kom uit Engeland en dan vertel ik maar wat graag wat de slogan is van de Darmspecialist: Let’s fix your shit, ha, ha.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs