Search
Close this search box.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Petra van Opduinen
avatar-4

Het verhaal van Petra van Opduinen

“Dankzij de Darmspecialist kwam ik weer verder”

Petra van Opduinen (55) kwakkelde eigenlijk altijd al met darmklachten. Toen ze vijftien jaar geleden een darmparasiet bleek te hebben, bood antibiotica de oplossing. Tot twee jaar geleden de darmklachten weer terugkwamen en niet verdwenen. Hét moment om de Darmspecialist in te schakelen. “Ik kwam niet meer verder.”
Voor Petra was het credo ‘niet geschoten altijd mis’, de reden om te bellen met de Darmspecialist. “Hoewel antibiotica mij toen dus goed geholpen had, kwamen de klachten toch terug en gingen ook niet meer weg. Ik was écht heel erg moe en ging op internet op zoek naar een oplossing.”

Tarwe en spelt

Vorig jaar mei was er voor het eerst contact met de Darmspecialist. De intake werd gevolgd door een bloed- en ontlastingsonderzoek. “Daar kwam meteen uit dat ik bepaalde intoleranties had, vooral als het ging om tarwe en spelt. Die scoorden zeg maar het hoogste. Ook bleek dat het beter was om glutenvrij te eten en bijvoorbeeld ananas te laten staan, met als een aantal fruitsoorten en noten”, aldus Petra, woonachtig in het Westland. “Ik startte meteen met glutenvrij eten en daarna ging het eigenlijk al vrij snel beter. Ook de vitamines en supplementen zoals probiotica sloegen aan.”

Simpel probleem

“Achteraf gezien weet ik dus niet of mijn intolerantie die parasiet heeft veroorzaakt, of dat het juist andersom geweest was. Ik wist dat dus niet, het was nooit onderzocht. Een ding weet ik wel zeker. Ik heb gevoelige darmen, die zijn voor eeuwig beschadigd en dat blijf ik altijd houden. Alleen in dit geval was er een goede oplossing en had ik meteen duidelijkheid, die ik in al die jaren daarvoor nooit gehad had. Eigenlijk was het een simpel probleem, dat gemakkelijk op te lossen was.”

Graag reizen

“Ik ben dus zelf op zoek gegaan naar waar het vandaan kwam en ben daar vervolgens aan gaan werken, samen met de consulente en diëtiste van de Darmspecialist. Dat heeft mij geholpen. Aan de andere kant begrijp ik ook heel goed – omdat de behandelingen best duur zijn – dat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik weet ook dat ik af en toe last blijf houden van mijn darmen, zeker als ik een keer iets eet dat niet goed voor mij is.”

“Gelukkig kun je tegenwoordig in ons land hier goed glutenvrij eten. Ik mag graag reizen, maar in andere landen is het vaak veel beter voor elkaar. Daar kunnen wij nog wel wat van leren. En ook zal ik nog wel eens wat vaker en sneller moe zijn, maar ondanks dat ben ik heel blij dat ik dit traject bij de Darmspecialist heb bewandeld”, zo concludeert Petra tot slot.

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs