Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Rianna Vereycken
avatar-3

Het verhaal van Rianna Vereycken

Rianna Vereycken is Darmspecialist dagelijks dankbaar

“Ik heb weer levensenergie en mijn vertrouwen is terug”

“Alleen al dat er echt geluisterd werd naar mijn problemen. Dat vond ik al prettig. Daarnaast is er veel kennis aanwezig en de begeleiding was elke keer goed”, aldus Rianna Vereycken *. Ze is dan ook heel erg te spreken over haar behandelperiode, die ze eind vorig jaar afsloot bij Darmspecialist. En belangrijker nog: ze is klachtenvrij. “Ik ben heel dankbaar dat ze mij en zoveel andere mensen hebben geholpen.”

Rianna een jonge vrouw uit de regio Rotterdam, liep sinds de zomer van 2021 rond met buikpijnlachten. Ook was ze moe en futloos. “Het leek in eerste instantie niets te maken te hebben met mijn darmen, maar toen had ik bloed in mijn ontlasting. In het ziekenhuis werd ik ingepland voor een colonoscopie. Een standaardprocedure zo werd mij verteld. Ik kreeg verder geen informatiebrief of andere uitleg.”

Wegsnijden

“Wel werd gezegd dat als ze iets zouden vinden, ze het meteen zouden wegsnijden. Daar schrok ik van en zag dat ook helemaal niet zitten. Dus heb ik het afgezegd en ben ik op internet gaan zoeken naar andere methoden. Op die manier kwam ik bij Darmspecialist terecht”, aldus Rianna.

“Toen ik aan de telefoon vertelde over mijn klachten, konden ze mij meteen vertellen wat er aan de hand was. Dat voelde direct al goed. Ook kreeg ik uitleg hoe het spijsverteringssysteem werkte. Ik voelde mij gehoord. Daarna volgde een bloed- en ontlastingsonderzoek, de uitslagen werden uitvoerig met mij besproken. Ik bleek een bacterie te hebben en een parasiet in mijn darmen. De arts in het ziekenhuis had gezegd dat ik mij geen zorgen hoefde te maken, terwijl ik bij Darmspecialist te horen kreeg, dat parasieten een negatief effect hadden op het ijzer in mijn bloed. Dat was dus de oorzaak dat ik zo extreem uitgeput was.”

Vloeistof

Rianna kreeg supplementen tegen de bacterie. Aanvullend werd ijzer als vloeistof toegediend zodat het meteen in het bloed werd opgenomen en dus niet in de darmen terecht kwam. In verband met haar voedselintolerantie kreeg ze een lactosevrij dieet. “Dus geen brood en zuivel en wel veel fruit, groente, noten en vis. Ook slikte ik elke dag vijf kruidentabletten tegen de parasiet en moest ik probiotica nemen.”

Een hele waslijst en niet altijd gemakkelijk toch? “Ik moest mijn weg er wel in vinden, maar behalve die verschillende kruidentabletten vond ik het niet moeilijk, omdat ik alles wilde doen om van mijn klachten af te komen. Bovendien zorgde Darmspecialist voor een goede begeleiding. Na iets meer dan twee maanden waren mijn ergste klachten voorbij. Daar was ik echt zo blij mee. En het fijne is, dat ze tot op de dag vandaag niet teruggekeerd zijn. Ik heb weer levensenergie en mijn vertrouwen is terug.”

Interessant

Haar behandeltraject eindigde in december 2021. Vervolgens had Rianna nog elke maand een afspraak om te vertellen hoe het ging. Eind vorig jaar was het laatste consult. “Eigenlijk gaat het hartstikke goed. Het is prettig als er iemand is die écht luistert naar je problemen. Dat was bij Darmspecialist meteen het geval. Daarbij kwamen nog de goede begeleiding en kennis die ze in huis hebben. Ik vond het zelf ook interessant om te leren hoe je spijsverteringssysteem nu precies wekt. Al met al ben ik Darmspecialist dankbaar. Niet alleen omdat ze mij, maar ook zoveel andere mensen helpen met hun darmproblemen.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.
*= De naam Rianna Vereycken is gefingeerd.

darmklachten zonder diagnose

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs