Search
Close this search box.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Het verhaal van Rosali

Rosali investeerde in haarzelf en is dankzij Darmspecialist klachtenvrij

Down, lusteloos en amper meer energie. Zo voelde Rosali zich nadat in het ziekenhuis Colitis Ulcerosa bij haar was geconstateerd. “Ik herkende mezelf niet meer.”

Medicatie, bepaalde supplementen, beide hielpen niet. Het was tijd om een andere weg in te slaan. “Bij de Darmspecialist gaan ze echt op zoek naar het probleem in plaats van symptoombestrijding. Daar ben ik ze heel dankbaar voor, want ik ben nu klachtenvrij.”

Dankzij mijn zus

In de coronaperiode begonnen de klachten voor Rosali. Telefonische consulten, verschillende medicatie en rust nemen, maar het werkte allemaal niet. Met haar zus, die bezig was met de opleiding tot orthomoleculair voedingsdeskundige en dus in de materie zat, kon ze goed sparren.
“Door haar ben ik verder gaan zoeken. Ik had inmiddels gelezen en gehoord van de Damspecialist. Samen hebben we dat toen uitvoerig besproken. Ik moest echt investeren in mezelf, want het kon eigenlijk zo niet langer. Dus besloot ik het te doen. Dat was begin vorig jaar.”

“Ook besprak ik het met mijn behandeld arts, die was sceptisch. Hij gaf aan dat mijn voeding op zijn kop zou gaan, dat ik geen lactose en gluten meer mocht nemen, wel dure supplementen en dat het wetenschappelijk niet bewezen was. Een tikkie eigenwijs en met mijn eigen zin, deed ik het toch. Wat ik zei, ik voelde mij down, lusteloos en had amper meer energie. Echt, ik herkende mezelf niet meer.”

Denkwijze

Er volgende een uitgebreid onderzoek met een verhelderend toelichting. “Heel deskundig en echt de diepte in. Bij mij zat het echt in de gluten en zuivel; vooral lactose en caseïne speelden een rol. Het betekende andere voeding, leefstijl en mindset, maar dat was gemakkelijk toe te passen.”
“Naast de goede begeleiding, kennis en expertise, vond ik de denkwijze van de Darmspecialist namelijk erg prettig. Je wordt niet beperkt in wat niet mag, maar het is veel meer denken in van wat mag je wel. Ook zijn ze niet van het verbieden, maar weer van ‘het is beter van niet’, als je iets anders wilt eten.”

“Glutenvrij eten is tegenwoordig gemakkelijk en restaurants zijn erop ingericht. Er zijn ook goede vervangers zoals bijvoorbeeld boekweitpasta en couscous zonder gluten. Ik was altijd al iemand die biologisch at en ben geen zoetekauw. Ik kan hier prima mee leven.”

Positieve review

Kortom, de Drentse is tevreden over het behandeltraject bij de Darmspecialist dat in mei van dit jaar eindigde. Ze schreef er zelfs een hele positieve Google review over. Zo ervaarde Rosali de begeleiding, het contact en de oplossingen allemaal als zeer prettig. “Het is een lang traject geweest, maar mede dankzij het goede behandelplan, met goede resultaten en het juiste effect. Daar ben ik ze heel dankbaar voor, want ik ben nu klachtenvrij.”

 

diagnose CU

Wil je meer weten?

Lees hier onze blogs