Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

TinekeBoer

Het verhaal van Tineke

“Een heel ander voedingspatroon, maar dat wende snel”

“Ik had dagelijks wel te maken met diarree. Het gekke is dat ik niet per se weet wanneer het ontstaan is of waardoor het gekomen is. Wel dat het steeds erger werd. Met die darmklachten ging ik naar de huisarts, die eerst niets kon vinden en toen voorstelde om een darmonderzoek te laten uitvoeren. Dat zag ik niet zo zitten”, aldus Tineke Boer.

“Vervolgens las ik op Facebook het verhaal van Darmspecialist. Ik was enthousiast en nam contact op. Dat was vorig jaar september en ik ben onlangs gestopt met het traject, omdat het heel erg goed gaat. Ik heb geen darmklachten meer en ik ben ook nog eens afgevallen.”

Verkeerde voeding

Maar liefst 16 kilo viel de 53-jarige inwoonster uit de omgeving van Emmeloord af, daar waar Darmspecialist inmiddels al een aantal jaren gevestigd is. “Ik heb eerst een intake gehad, vervolgens zijn mijn bloed en ontlasting onderzocht. Daar kwam eigenlijk niks uit. Daarna is er een heel plan opgesteld, heb vitaminen gekregen en moest ik in eerste instantie meer groenten en gevarieerd gaan eten.”

“Het werd al snel duidelijk dat mijn darmklachten alles te maken had met verkeerde voeding, terwijl ik juist wilde afvallen. Dat ging zo dus niet lukken. Dat afvallen probeer je weleens en dat gaat even goed, maar een poosje later zit het er ook zo weer aan.”

Veel water

Tineke kreeg te horen dat ze geen suikers en koolhydraten meer mocht eten. Dat betekende een behoorlijke omslag, zeker in huishouden met een man en zes kinderen. “Ach, dat was na een weekje al heel gewoon. Voor mijn gezin kook ik gewoon aardappels, groente en vlees of pasta. Voor mezelf maak ik dan groente klaar en eet ik een stukje vlees. Ik begin de dag met kokosyoghurt en in de middag eet ik twee gekookte of gebakken eieren. Ook drink ik de hele dag veel water.”

“Het betekende voor mij wel een heel ander voedingspatroon, maar het wende heel erg snel. Die yoghurt en eieren vullen en ik red het prima met drie maaltijden op een dag. Sterker nog, ik vergeet soms weleens te eten, want ik heb eigenlijk helemaal geen hongergevoel meer. Voor mij dus geen chips meer, want die zijn zout en scherp en ik weet nu dat dat niet goed is voor mijn darmen.”

Geen klachten

“Ik mag alles eten, maar als ik dat doe dan krijg ik weer last van mijn darmen. En als dat zo is, dan weet ik dat ik mezelf weer goed aan het voedingspatroon moet houden. Ik heb nu helemaal geen klachten meer, ben dus behoorlijk afgevallen en wil nu nog minstens vijf kilo kwijt.”

Omdat het al snel goed ging met Tineke, heeft ze het hele begeleidingstraject niet afgemaakt. “Dat hoefde ook niet zei consulente Roelie. Ik ben heel erg te spreken over hoe het gegaan is met Darmspecialist. Het is zeker kostbaar, maar de begeleiding was vanaf het begin tot het einde heel goed. Ik woon vlakbij en ben een paar keer op kantoor geweest. De rest van de afspraken deden we telefonisch en dat ging heel flexibel en gemakkelijk, ook als ik een keer niet kon. Het viel mij allemaal reuze mee. Ik heb er eigenlijk helemaal geen moeite meegehad en ben blij dat ik het gedaan heb.”

Met dank aan Erik Riemens, hij heeft het interview verzorgd en het artikel geschreven.

darmklachten zonder diagnose