Tarieven 

Begeleiding
Bij darmspecialist leer je hoe jij je gezondheid herstelt. Hiervoor bieden we verschillende diensten en begeleidingstrajecten aan. Zoals ontlastingsonderzoek, een doe het zelf pakket met informatie en suppletie om een schimmel of parasiet te behandelen en consulten waarbij je samen met onze darmspecialisten aan het werk gaat om je gezondheid te herstellen.

Het aantal consulten dat nodig is om je gezondheid te herstellen wordt bepaald door de ernst van de klachten die je ervaart en wat er in je lichaam gaande is. Ieder begeleidingstraject bestaat uit maatwerk en is gericht op het herstellen van jouw gezondheid zodat je weer klachtenvrij kunt leven.  

Indicatie voor het behandelen van verschillende darmklachten:

Darmklachten zonder diagnose:
Heb je last van darmklachten die niet zijn onderzocht door een arts? Of heeft deze geen diagnose kunnen stellen? Ook zonder diagnose leer je van onze darmspecialisten wat de oorzaak is van de klachten die je ervaart en wat jij kunt doen om je gezondheid te herstellen. Het gros van de mensen die aan een begeleidingstraject begint ervaart binnen 2 weken al verlichting van de klachten.

Het prikkelbaar darmsyndroom:
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 12 Nederlanders een prikkelbare darm heeft. Een schokkend hoog aantal dat bij veel mensen voor (onnodige) klachten zorgt. Uit ervaring blijkt dat een prikkelbare darm/ het prikkelbaar darmsyndroom gemiddeld in 3 – 5 maanden is herstelt.

Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn:
Het behandelen van een chronische darmziekte en/ of auto-immuunziekte is complex. De darmspecialisten hebben alle kennis in huis om jou te leren wat er gedaan moet worden om je gezondheid te herstellen. Zo moeten we ervoor zorgen dat je darmen tot rust komen, dat een mogelijk aanwezige ontstekingen dooft en dat je immuunsysteem wordt herstelt.

Speciaal voor mensen met Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn hebben we het IBD-protocol ontwikkeld. Dit programma is resultaatgericht en omvat 10 consulten.

Tarieven

Ontlastingsonderzoek:
De kosten voor het ontlastingsonderzoek worden bepaald door de omvang van het onderzoek. Aan de hand van een korte vragenlijst weet de darmspecialist wat onderzocht moet worden zodat inzichtelijk wordt wat er in je lichaam gebeurt. Wil je hier zelf mee aan de slag dan ontvang je naast de uitslag van het onderzoek een uitwerking met voeding- en suppletie advies om je klachten te herstellen.

Het ontlastingsonderzoek € 159 – € 300
Het advies: € 199

Parasiet- of Schimmeltraject:
Wil je zelf aan de slag om een schimmel of parasiet te behandelen? Dan is dit traject wat voor jou! Je ontvangt een document met achtergrondinformatie, een behandelplan en de producten die nodig zijn om je darmflora te herstellen en de parasiet of schimmel te behandelen.

Parasietentraject: € 279

Schimmeltraject: € 349

Vergoeding
Voor meer informatie over vergoedingen en de hoogte daarvan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Dit is namelijk per zorgverzekeraar en soort verzekering verschillend.

Begeleidingstraject
Bij Darmspecialist werken we niet op basis van losse consult-uren. Wij bieden resultaatgerichte begeleidingstrajecten afgestemd op de klachten die jij ervaart en de begeleidingsbehoefte die jij hebt. Vul op onderstaand formulier je gegevens in. We bellen je vrijblijvend om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een afspraak 

Sluit Menu