fbpx

Onze begeleidingstrajecten

Een eenmalige investering in een klachtenvrije toekomst

Voor mensen met de diagnose PDS, CU of Crohn hebben we pakketten op maat samengesteld. Na dit traject heb je ons niet meer nodig om pijn- en klachtenvrij door het leven te gaan.

Voeding begeleiding

299,-
Voor mensen die:
-willen leren welk effect
voeding heeft op darmklachten
Bestaande uit:
✓ 4 uur voedingsspecialist
✓ optioneel voedingsmiddelen
intolerantie onderzoek (excl.)
* Betaling in termijnen mogelijk

Begeleidingstraject PDS

1399,-
Voor mensen met:
-het prikkelbaar darmsyndroom
-darmklachten zonder diagnose
Bestaande uit:
✓ 9 uur therapie
✓ 4 uur voedingsspecialist
Exclusief onderzoeken a € 504,-
* Betaling in termijnen mogelijk

Begeleidingstraject IBD

1699,-
Voor mensen met:
-de ziekte van Crohn
-Colitis Ulcerosa
Bestaande uit:
✓ 12 uur therapie
✓ 4 uur voedingsspecialist
Exclusief onderzoeken a € 504,-
* Betaling in termijnen mogelijk

Begeleidingstraject SIBO

1997,-
Voor mensen met:
- SIBO: Small Intestinal
Bacterial Overgrowth
Bestaande uit:
✓ 10 uur therapie
✓ 10 uur voedingsspecialist
Exclusief onderzoeken a € 559,-
* Betaling in termijnen mogelijk

Wat houdt het precies in:

Consulten met de therapeut:

In de consulten gaat het om kennis. Want je wilt je darmklachten en andere gezondheidsklachten herstellen en er moet iets veranderen, maar wat?

Zie je lichaam als een ouderwetse klok met duizenden grote en kleine tandwielen. Dit zijn alle processen die elke seconde in elke cel plaatsvinden en moeten samenwerken zodat jij als mens kunt bestaan. Maar wat als bepaalde processen niet goed verlopen? Bijvoorbeeld door een gebrek aan voedingsstoffen of een genetische aanleg? Als er ook maar één tandwiel verroest en vastloopt heeft dat gevolgen voor het hele systeem!

Onze darmspecialisten zijn opgeleid tot Orthomoleculair en/ of Epifysiologisch therapeut. Hierdoor kennen zij alle complexe systemen in je lichaam en weten zij precies wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Tijdens de consulten gaat jouw therapeut op basis van jouw verhaal en de uitslagen van de onderzoeken op zoek naar de verstoringen in jouw eigen biochemie: jouw unieke samenspel van grote en kleine tandwielen. Welke tandwielen lopen vast?
Dit alles wordt jou in begrijpelijke taal uitgelegd: wat is er aan de hand, wat is het gevolg en het belangrijkste: wat kun je doen om het op te lossen!

Op deze manier krijg jij zelf de kennis over je lichaam en daarmee de controle over jouw eigen gezondheid terug!

Voedingsconsult met voedingsspecialist:

Vrijwel altijd zijn de klachten die jij ervaart mede ontstaan door de voeding die je eet. Een aanpassing in je voeding is daarom noodzakelijk, maar tegelijkertijd ook een van de moeilijkste aanpassingen om te doen! Om dit gemakkelijk te maken krijg je een consult met een van onze voedingsspecialisten.

De voedingsspecialist gaat samen met jou je eetpatroon onder de loep nemen en je uitleggen waarom bepaalde voeding (tijdelijk) minder handig is. Maar alleen maar horen wat je niet meer kunt eten, daar schiet je niks mee op. Het is juist belangrijk om te weten wat je wél kunt eten en wat de mogelijkheden zijn!

Op basis van jouw persoonlijke smaak en voorkeur helpt je voedingsdeskundige je op weg. Iedere voedingsexpert beschikt over een heel arsenaal aan tips, trucs en de heerlijkste recepten!

Aanvullend onderzoek

Van je bloed of ontlasting

Om de bron van je klachten te vinden, is het vaak nodig je ontlasting en/of je bloed te onderzoeken. Daarvoor werken we samen met een gespecialiseerd laboratorium.
Je bloed en ontlasting worden zeer uitgebreid geanalyseerd waardoor we al veel vragen kunnen beantwoorden over de oorzaak van je darmklachten. Het is de basis van ieder behandelingstraject.
  • Bloedonderzoek240,-
  • Ontlastingsonderzoek264,-
De kosten voor dit onderzoek betaal je rechtsreeks aan het lab.

Kak, dat is een boel geld

hoe zit dat dan met de verzekering?

In principe worden onze begeleidingstrajecten en de onderzoeken niet vergoed door de zorgverzekering. Steeds meer zorgverzekeraars kiezen er helaas voor om de vergoedingen voor alternatieve zorg omlaag te brengen of om helemaal niet te vergoeden.

Waarom dan toch deze investering doen?

  • Natuurlijk omdat je eigen gezondheid de aller beste investering is die je kunt doen.
  • Als je nu gebruik maakt van reguliere zorg betaal je minimaal 385 euro per jaar aan eigen risico. Door je klachten blijvend te herstellen heb je deze uitgave in de toekomst niet meer.
  • Afhankelijk van je inkomen kun je bij de aangifte inkomstenbelasting een deel van je zorgkosten opvoeren en op die manier een deel vergoed krijgen.

Besparen
Tip van cliënten: kijk eens hoeveel je nu per jaar uitgeeft aan zorgkosten (denk aan aanvullende verzekeringen, eigen risico en zorg die niet vergoed wordt). Misschien kun je daarop besparen en in plaats daarvan investeren in een traject bij DarmSpecialist?

Janine (28)

Prikkelbare Darm Syndroom

Voor mijn zorgverzekering met aanvullend pakket betaalde ik 120 euro per maand. En ik was elk jaar mijn complete eigen risico kwijt. Nu heb ik bezuinigd door een goedkoper pakket te kiezen. In plaats van steeds naar het ziekenhuis (wat niet hielp), heb ik geïnvesteerd in een traject bij DarmSpecialist. Had ik dit 5 jaar geleden maar meteen gedaan, dan had ik een hoop geld bespaard.

Wat kost het