fbpx

Als detectives op zoek naar de bron van je klachten

Omdat je pas geneest als je de oorzaak kent

Bij chronische darmklachten kan de arts je vaak wel vertellen wát er niet goed gaat in je lichaam. Maar niet waaróm. Je krijgt medicijnen en je klachten worden een tijdje minder. Maar medicijnen onderdrukken vooral de symptomen, de oorzaak van je klachten verdwijnt niet. Zodra je met de medicijnen stopt, komen je klachten op een dag weer terug.

Herkenbaar? Dan is het goed dat je DarmSpecialist hebt gevonden.

In 3 stappen bevrijd van je darmklachten

Laat chronische darmklachten je leven niet langer beheersen

Stap 1: de intake

Na het kennismakingsgesprek ontvang je via de mail een vragenformulier, de anamnese. Je antwoorden bespreken we in het eerste consult (de intake), waarbij we ook kijken welk bloed- en/of ontlastingsonderzoek nodig is.

Plan je gratis kennismaking »

Stap 2: het onderzoek

Een gespecialiseerd laboratorium voert het bloed- en/of ontlastingsonderzoek uit. We vinden vrijwel altijd de oorzaak van je klachten. Tijdens het 2e consult bespreken we wat we hebben gevonden en wat we eraan gaan doen.

Meer over het poep-/ bloedonderzoek »

Stap 3: de behandeling

Tijdens het afgesproken aantal consulten met de darmspecialist en de voedingsdeskundige leer je hoe jouw lichaam werkt, wat het nodig heeft en hoe je het herstelt. Altijd geheel persoonlijk en op maat.

Meer over de consulten »

Verder kijken dan je darm lang is

Je lichaam is meer
dan wat losse onderdelen

De diagnose Crohn, CU of PDS is slechts een etiketje op symptomen. Nu weet je wát je hebt, maar niet waaróm je lichaam zo reageert. Omdat je lichaam een uniek en complex geheel aan processen is, kijken wij naar het geheel.

We vinden de oorzaak en in persoonlijke consulten delen we onze kennis. We onderzoeken jouw unieke systeem tot op genetisch niveau als dat nodig is. Zo ontdekken we samen hoe je jezelf (blijvend!) herstelt.

De bron van darmklachten

Een bacterie, parasiet of Candida 90%
Verstoring van de darmflora 80%
Probleem met bepaalde voeding 75%
Probleem met het zenuwstelsel 25%
Genetische afwijking 5%

BEHEERST JE BUIK JOUW LEVEN?

Tijd voor een oplossing

Wat doen we