Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Wat doen we

Als detectives op zoek naar de bron van je klachten

Omdat je pas geneest als je de oorzaak kent

Bij chronische darmklachten kan de arts je vaak wel vertellen wát er niet goed gaat in je lichaam. Maar niet waaróm. Je krijgt medicijnen en je klachten worden een tijdje minder. Maar medicijnen onderdrukken vooral de symptomen, de oorzaak van je klachten verdwijnt niet. Zodra je met de medicijnen stopt, komen je klachten op een dag weer terug. 

Herkenbaar? Dan is het goed dat je DarmSpecialist hebt gevonden.

In 3 stappen bevrijd van je darmklachten

Laat chronische darmklachten je leven niet langer beheersen

Stap 1: de intake

Na het kennismakingsgesprek ontvang je via de mail een vragenformulier, de anamnese. Je antwoorden bespreken we in het eerste consult (de intake), waarbij we ook kijken welk bloed- en/of ontlastingsonderzoek nodig is. 


Plan je gratis kennismaking »

Stap 2: het onderzoek

Een gespecialiseerd laboratorium voert 3 onderzoeken uit: De SIBO ademtest, het bloed- en ontlastingsonderzoek. We vinden vrijwel altijd de oorzaak van je klachten. Tijdens het 2e consult bespreken we wat we hebben gevonden en wat we eraan gaan doen.

Meer over het poep-/ bloedonderzoek »

Stap 3: de behandeling

Tijdens het afgesproken aantal consulten met de darmspecialist en de voedingsdeskundige leer je hoe jouw lichaam werkt, wat het nodig heeft en hoe je het herstelt. Altijd geheel persoonlijk en op maat.

Meer over de consulten »

Verder kijken dan je darm lang is

Je lichaam is meer dan wat losse onderdelen

De diagnose Crohn, CU of PDS is slechts een etiketje op symptomen. Nu weet je wát je hebt, maar niet waaróm je lichaam zo reageert. Omdat je lichaam een uniek en complex geheel aan processen is, kijken wij naar het geheel. 

We vinden de oorzaak en in persoonlijke consulten delen we onze kennis. We onderzoeken jouw unieke systeem tot op genetisch niveau als dat nodig is. Zo ontdekken we samen hoe je jezelf (blijvend!) herstelt.

De bron van darmklachten

80%
75%
25%
5%

Wat leer je tijdens een begeleidingstraject?

Een indruk van onze consulten

Hoe werkt je spijsvertering
In deze video legt Roelie uit hoe je spijsvertering werkt van mond tot kont. In de Academy gaan we hier dieper op in en leer je welke processen hier plaats vinden. Hoe klachten kunnen ontstaan en welke voedingsstoffen er nodig zijn om dit weer goed te laten verlopen.

Wat doet stress met je spijsvertering
We leven in een tijd waarin veel van ons verwacht wordt en we ook veel van ons zelf verwachten. Of je nou studeert, een drukke baan hebt en daarnaast regelmatig sport of allerlei andere dingen met je leven wilt doen. Onze agenda’s zijn nog nooit zo vol geweest.

Die drukte kan al voor stress zorgen maar ook geldzorgen, te weinig likes op je social media post en zelfs een gebrek aan goede voeding zijn vormen van stress voor je lichaam. Stress heeft grote invloed op de werking van je spijsvertering en hoe goed jij je eten kunt verteren.

 

Welk effect heeft voeding op je spijsvertering  
Bij de meeste Nederlanders bestaat de voeding die ze dagelijks eten grotendeels uit granen, zuivel en suiker. Deze eenzijdige voedingskeuze zorgt bij veel mensen voor darmklachten. Het eten van minder graan, zuivel en suiker heeft dan ook bij iedereen een positief effect.

In de Academy wordt uitgebreid behandelt wat de negatieve effecten van deze voedingsmiddelen zijn en waarom ze voor darmklachten zorgen.

 

Ontlastingsonderzoek – wat onderzoeken we in je ontlasting
In je darmen leven miljarden bacteriën. Die horen daar ook te leven. Via speciaal laboratoriumonderzoek laten we via je ontlasting onderzoeken hoe de samenstelling is van al die verschillende bacteriën.

Bij veel mensen met darmklachten klopt de samenstelling van deze bacteriën niet meer. We spreken dan over een dysbiose of onbalans in de darmflora. Vaak ontstaat dit als gevolg van antibioticagebruik of eenzijdige voeding.

Dit onderzoek vormt de rode draad voor de begeleiding. Met dit onderzoek tonen we letterlijk de oorzaak aan van de klachten die jij ervaart en leren we jou hoe je deze klachten herstelt. En dat is blijvend!

BEHEERST JE BUIK JOUW LEVEN?

Tijd voor een oplossing

Janine (28)
Janine (28)Prikkelbare Darm Syndroom
Lees verder
Voor mijn zorgverzekering met aanvullend pakket betaalde ik 120 euro per maand. En ik was elk jaar mijn complete eigen risico kwijt. Nu heb ik bezuinigd door een goedkoper pakket te kiezen. In plaats van steeds naar het ziekenhuis (wat niet hielp), heb ik geïnvesteerd in een traject bij DarmSpecialist. Had ik dit 5 jaar geleden maar meteen gedaan, dan had ik een hoop geld bespaard.