Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkgebied

Nederland

(+31) 85 130 79 75

Bel ons: ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur

Wat is jouw gezondheid je waard?

Spaarvarken2-1

Wat is jouw gezondheid je waard?

Laat ik maar beginnen met het eerlijk toe te geven: ik ben niet goedkoop.
En met ik bedoel ik Darmspecialist.

Het staat open en bloot op onze website: losse consulten kosten een bedrag van 3 cijfers en een traject een bedrag van 4 cijfers. En ik begrijp best dat mensen even moet slikken bij die bedragen. Zeker als er dan ook nog een stevig bedrag aan onderzoeken overheen komt.

En ik wil deze bedragen niet rechtvaardigen, dit is wat het kost. Als iemand het niet kan betalen dan vind ik dat echt ronduit kut voor die persoon want ik wil iederéén wel helpen, dat is ook waarom ik doe wat ik doe. Maar ik wil wel even relativeren.

Je betaalt jaarlijks zo’n 1200 euro aan zorgpremie.

Met dit bedrag ben je ervan verzekerd van reguliere zorg; je kunt terecht bij de huisarts en als deze jouw probleem niet kan oplossen kan deze je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. En in datzelfde ziekenhuis kun je natuurlijk ook zonder doorverwijzing terecht bij acute situaties. Bovenop die premie betaal je, als je gebruik maakt van bepaalde zaken in de zorg, een eigen risico van 385 euro per jaar. Dat betekent dat je, als je chronisch ziek bent, je sowieso een 1600 euro per jaar mag aftikken bij je zorgverzekeraar.

Maar is daarmee je probleem ook opgelost?

Janine: ‘Al 5 jaar lang loop ik bij diverse behandelaars voor mijn darmklachten, angst- en paniekstoornis en nog een heel scala aan andere vage klachten en pijntjes. Ik zit in een duur aanvullend pakket en betaal maandelijks 120 euro aan de zorgverzekering. Maar ben ook elk jaar mijn complete eigen risico kwijt. Ik heb het nu anders aangepakt: ik heb bezuinigd op de zorgverzekering door een goedkoper pakket te kiezen en in plaats van ziekenhuis in, ziekenhuis uit heb ik geïnvesteerd in een traject van Darmspecialist. Sinds de start heb ik geen paniekaanval meer gehad en inmiddels zijn mijn darmklachten verleden tijd. Had ik dit vijf jaar geleden meteen gedaan had het me een hoop geld bespaard!’

Een compleet pakket inclusief onderzoeken en supplementen kost je gemiddeld 5 euro per dag.
Waar kies jij voor: een Starbucks koffie of je gezondheid? Een Big Mac menu of je gezondheid? Een flesje wijn extra in het weekend of je gezondheid? Dat mooie jurkje of je gezondheid?

Dus, wat is jouw gezondheid je waard?

Roelie Koopman
Ervaringsdeskundige
Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut gespecialiseerd in darmklachten